19/03/2022 18/04/2022 Με την τιμή που αρμόζει στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και Μητέρας του Κυρίου τελέσθηκε η Β΄ Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στην Θεοτοκοσκέπαστη Καστοριά την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορα Χλόης Καστοριάς τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος την ακολουθία των Χαιρετισμών παρουσία πλήθους ευλαβών Χριστιανών. Μετά την...
19 Μαρτίου, 2022 - 17:35
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2022 - 17:15

Β’ Χαιρετισμοί και εορτή του Αγίου Χρυσάνθου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Διαδώστε:
Β’ Χαιρετισμοί και εορτή του Αγίου Χρυσάνθου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Με την τιμή που αρμόζει στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και Μητέρας του Κυρίου τελέσθηκε η Β΄ Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στην Θεοτοκοσκέπαστη Καστοριά την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορα Χλόης Καστοριάς τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος την ακολουθία των Χαιρετισμών παρουσία πλήθους ευλαβών Χριστιανών.

Μετά την ακολουθία του Αποδείπνου και του κανόνα ο Σεβασμιώτατος απήγγειλε τους έξι οίκους της Β΄ Στάσης μπροστά στο αντίγραφο της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Τριχερούσης, προερχομένης από την Ι.Μ. Χιλανδαρίου.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους παρόντας Ιερείς του Ναού π. Ελευθέριο Συτιλίδη και π. Φιλώτα Ταλίδη, στους διακόνους αλλά και στους ευσεβείς Χριστιανούς στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στους τρεις Ευαγγελισμούς της Θεοτόκου και στους ευαγγελισμούς που δέχεται κάθε πιστός στην πνευματική του ζωή.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος έδωσε τις ευχές του στους πιστούς εν όψει της μεγάλης εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που αναμένουμε και ευχήθηκε και η Ουκρανία να ευαγγελισθεί την παύση του πολέμου και την ειρήνη.

Την επόμενη ημέρα Σάββατο 19 Μαρτίου 2022, εορτή του Αγίου Μάρτυρος Χρυσάνθου λειτούργησε στον Ι.Ν. Αγίας Κυριακής στο ομώνυμο χωριό όπου φυλάσσεται τεμάχιο Ιερού Λειψάνου το Αγίου Χρυσάνθου.

Αφού χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας με συλλειτουργούς τους π. Γεώργιο Ταξόπουλο, π. Ιάκωβο Πνευμονίδη, π. Γεώργιο Καραγιαννίδη, π. Λάζαρο Καραβασίλη, π. Κωνσταντίνο Τομπατσίδη και τον διάκονο π. Παύλο.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε εν ολίγοις στον βίο των αγίων Μαρτύρων Χρυσάνθου και Δαρείας και με αφορμή τις πόλεις αναφοράς του βίου τους, Αλεξάνδρεια, Ρώμη και Αθήνα, μίλησε για την αξία της Παραδόσεώς μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευλόγησε τα κόλυβα προς τιμήν του Αγίου Χρυσάνθου και ευχαρίστησε τον Εφημέριο π. Κωνσταντίνο για την ευπρέπεια του Ναού, τους Ιεροψάλτες, κ. Χρήστο Τογκαρίδη και τους ψάλτες του Ναού για την εξαίσια ψαλμωδία, και τους πιστούς για την αγάπη τους στην Εκκλησία.

Φωτογραφίες από την Β’ Στάση των Χαιρετισμών:

 

Φωτογραφίες από την Θεία Λειτουργία:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων