26/11/2023 26/11/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και την εις Διάκονον Χειροτονία του π. Γεωργίου Ανδρεάδη το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, ημέρα που η Εκκλησία τίμησε τη μνήμη της Αγίας Αικατερίνης. Ο νέος Διάκονος είναι νυμφευμένος με την Άννα Τακαρίδου και είναι γέννημα και θρέμμα της Ενορίας της Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού...
26 Νοεμβρίου, 2023 - 12:33
Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2023 - 12:53

Χειροτονία Διακόνου τέλεσε ο Μητροπολίτης Καστορίας

Διαδώστε:
Χειροτονία Διακόνου τέλεσε ο Μητροπολίτης Καστορίας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και την εις Διάκονον Χειροτονία του π. Γεωργίου Ανδρεάδη το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, ημέρα που η Εκκλησία τίμησε τη μνήμη της Αγίας Αικατερίνης.

Ο νέος Διάκονος είναι νυμφευμένος με την Άννα Τακαρίδου και είναι γέννημα και θρέμμα της Ενορίας της Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού και διακονούσε, ως λαικός, από μικρό παιδί στο Ιερό, δίπλα στον πνευματικό του πατέρα π. Λεωνίδα Μπάρδο και στον π. Παύλο Γιαννάκη.

Ο νέος διάκονος στον λόγο του δοξολόγησε τον Άγιο Τριαδικό Θεό που αξιώθηκε να ανέλθει στον βαθμό του διακόνου και ευχαρίστησε την Υπεραγία Θεοτόκο καθώς και την Αγία Παρασκευή στο ναό της οποίας γαλουχήθηκε πνευματικά και διακόνησε παιδιόθεν σε όλες τις δραστηριότητες της ενορίας.

Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο, που από την πρώτη ημέρα της παρουσίας του στη Μητρόπολη έδειξε ανύστακτο ενδιαφέρον και πατρική αγάπη για την πορεία της ζωής του, γνωρίζοντας τον διακαή πόθο της χειροτονίας του.

Επίσης ευχαρίστησε τον πνευματικό του πατέρα π. Λεωνίδα Μπάρδο, για την πατρική φροντίδα και πνευματικό ενδιαφέρον που έδειξε όλα αυτά τα χρόνια για την προετοιμασία του για την Ιεροσύνη, την σύζυγο του Άννα για την συγκατάθεση να χειροτονηθεί διάκονος καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην ανατροφή του και την καλλιέργεια της ιερατικής κλίσης του και έδωσε την υπόσχεση να τελή ευσυνείδητα τα διακονικά του καθήκοντα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος στον λόγο του μίλησε για την έννοια του όρου Διάκονος και για την έννοια της φράσης «πλήρης Πνεύματος Αγίου» που χρησιμοποιείται στις Πράξεις των Αποστόλων για τον Πρωτοδιάκονο άγιο Στέφανο. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην πνευματική ατμόσφαιρα της εκκλησιαστικής περιόδου που διανύουμε, ήτοι των Εισοδίων της Θεοτόκου και της προετοιμασίας μας για τα Χριστούγεννα, προτρέποντας τον νέο Διάκονο να εμπνέεται σε όλη του την Διακονία από την ατμόσφαιρα αυτή. Τέλος ευχαρίστησε όσους συνετέλεσαν στο να έρθει η ευλογημένη αυτή στιγμή της χειροτονίας.

Στη Θεία Λειτουργία και στην Χειροτονία συμμετείχαν πολλοί Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορός ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Πάνος Κεπαπτσόγλου, ο πρώην Βουλευτής Καστοριάς κ. Ζήσης Τζικαλάγιας και λαός του Άργους Ορεστικού για να αναφωνήσουν το Άξιος και να ευχηθούν στον νέο διάκονο.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

25-11-2023 Χειροτονία π. Γεωργίου Ανδρεάδη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων