03/12/2023 03/12/2023 Ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του Πασχάλη Τσαγγόπουλου, κατά την εορτή του Αγίου Πορφυρίου και του Προφήτου Αβακούμ, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού, Ο π. Πασχάλης κατάγεται από την Ασπροκκλησιά, είναι πτυχιούχος και μεταπτυχιούχος του Πολυτεχνείου Κρήτης, νυμφευμένος με την Ιωάννα Αλεξανδρίδου. Στον λόγο του είπε ότι ήταν...
03 Δεκεμβρίου, 2023 - 10:42
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2023 - 10:37

Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Διαδώστε:
Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του Πασχάλη Τσαγγόπουλου, κατά την εορτή του Αγίου Πορφυρίου και του Προφήτου Αβακούμ, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού,

Ο π. Πασχάλης κατάγεται από την Ασπροκκλησιά, είναι πτυχιούχος και μεταπτυχιούχος του Πολυτεχνείου Κρήτης, νυμφευμένος με την Ιωάννα Αλεξανδρίδου.

Στον λόγο του είπε ότι ήταν παιδική του επιθυμία η ιερωσύνη και ευχαρίστησε όσους τον βοήθησαν στην πραγματοποίησή της.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την διακονία ως τον τρίτο βαθμό της Ιερωσύνης, όταν πρώτος είναι ο βαθμός του Επισκόπου, και για τις κανονικές και πνευματικές προϋποθέσεις που πρέπει να έχει ο υποψήφιος Κληρικός, τις οποίες ελέγχει υπεύθυνα ο Αρχιερέας, και για το εκκλησιαστικό φρόνημα που είναι απαραίτητο στοιχείο όλων των Χριστιανών, ιδιαιτέρως δε των Κληρικών όλων των βαθμών.

Επίσης, αναφέρθηκε στους δύο εορτάζοντες Αγίους, τον Προφήτη Αβακούμ και τον άγιο Πορφύριο, καθώς και στον ηγιασμένο Γέροντα Αναστάσιο Κουδουμιανό, που κοιμήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2013. Ανάφερε δε χαρακτηριστικά λόγια τους, που έχουν σχέση με την Εκκλησία και την θεία Λειτουργία.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον πνευματικό πατέρα του νέου Διακόνου π. Λεωνίδα Μπάρδο, τον π. Παύλο Γιαννάκη και όλη την Ενορία της Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού που αποτελεί ένα εύφορο πνευματικό γεώργιο της Ιεράς Μητρόπολης, την Διακόνισσα Ιωάννα και τους γονείς τους.

Η χειροτονία του νέου Διακόνου εις Πρεσβύτερον θα τελεσθεί στον ίδιο Ιερό Ναό, στις 26 Δεκεμβρίου 2023, εορτή της Συνάξεως της Θεοτόκου.

02-12-2023 Αγίου Πορφυρίου και Χειροτονία Διακόνου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων