28/12/2023 28/12/2023 Σε κλίμα πνευματικής χαράς και ευφροσύνης τελέσθηκε την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου η σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Κατά την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος ιερούργησε στον Ιερό Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού. Κατά το έθος αυτή την ημέρα τελείτε μονοκκλησιά έτσι ώστε όλο το ποίμνιο του Άργους Ορεστικού να έχει την ευκαιρία να...
28 Δεκεμβρίου, 2023 - 15:37
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2023 - 15:07

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Σε κλίμα πνευματικής χαράς και ευφροσύνης τελέσθηκε την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου η σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Κατά την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος ιερούργησε στον Ιερό Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού. Κατά το έθος αυτή την ημέρα τελείτε μονοκκλησιά έτσι ώστε όλο το ποίμνιο του Άργους Ορεστικού να έχει την ευκαιρία να συνεορτάσει με τον ποιμενάρχη της Καστοριάς την μεγάλη εορτή της του Χριστού Γεννήσεως.

Μεγάλη χαρά και ευφροσύνη προκάλεσε και η εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου της Μητροπόλεως π. Πασχάλη Τσαγκόπουλου, που τέλεσε ο Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος.

Κατά την χειροτονία ο Σεβ κ. Καλλίνικος απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο του μετέφερε τρία χαρίσματα που συνδέονται με την Ιερωσύνη, όπως και ο ίδιος τα είδε και τα έμαθε σε παλαιότερους Αρχιερείς, στον Άγιο Καλλίνικο Εδέσσης, στους προκατόχους του Μητροπολίτες Καστορίας Γρηγόριο και Σεραφείμ και στον πνευματικό του πατέρα Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο.

Τα τρία αυτά χαρίσματα είναι: ότι ο Ιερεύς είναι ένα λειτουργικό ον, που αγαπά την λατρεία και την ευταξία του Ναού. Ο καλός Ιερέας θέτει το καθήκον και την υπηρεσία πάνω από όλα, πνεύμα αυτοθυσίας και διακονίας. Και ο ορθόδοξος Ιερέας συνδυάζει την θεολογία με την ποιμαντική.

Στην θεία λειτουργία εκκλησιάσθηκε ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Πάνος Κεπαπτσόγλου και πολλοί πιστοί του Άργους Ορεστικού που πλήρωσαν τον Ιερό Ναό.

Στο τέλος τη Θείας Λειτουργίας το εκκλησίασμα έλαβε το αντίδωρο από τα χέρια του νέου Ιερέα π. Πασχάλη.

26-12-2023 Χειροτονία π. Πασχάλη Τσαγκόπουλου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων