10/01/2022 10/01/2022 Την Κυριακή μετά την Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ.Καλλίνικος, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον περίλαμπρο Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος τού Θαυματουργού, στην περιοχή Χλόη Καστοριάς. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η εις πρεσβύτερον Χειροτονία τού μέχρι πρότινος διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Φωτίου Νικολόπουλου. Ο π. Φώτιος μεγάλωσε μέσα...
10 Ιανουαρίου, 2022 - 9:20
Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2022 - 9:02

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Καστοριά

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Καστοριά

Την Κυριακή μετά την Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ.Καλλίνικος, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον περίλαμπρο Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος τού Θαυματουργού, στην περιοχή Χλόη Καστοριάς.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η εις πρεσβύτερον Χειροτονία τού μέχρι πρότινος διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Φωτίου Νικολόπουλου.

Ο π. Φώτιος μεγάλωσε μέσα σε εκκλησιαστικό κλίμα αφού προέρχεται από ιερατική οικογένεια, είναι απόφοιτός του τμήματος φιλολογίας Α.Π.Θ., έγγαμος, η σύζυγος τού είναι θυγατέρα ιερέως και πατήρ τριών τέκνων, και πλέον θα υπηρετήσει ως Πρεσβύτερος την Εκκλησία.

Κατά την διάρκεια της χειροτονίας ο Σεβασμιώτατος ιερουργός απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο μίλησε για τα εκκλησιαστικά χαρίσματα, αναλύοντας την Αποστολική περικοπή της ημέρας «…καί αυτός έδωκε τούς μεν αποστόλους, τούς δε προφήτας, τούς δε ευαγγελιστάς, τούς δε ποιμένας καί διδασκάλους, προς τον καταρτισμόν των αγίων εις έργον διακονίας, εις οικοδομήν τού σώματος τού Χριστού.».

Τον λειτουργό Ιεράρχη στο «διπλό Μυστήριο» πλαισίωσαν: ο Γενικός Αρχ. Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Φώτιος Λεβέντης, ο κατά σάρκα πατήρ τού χειροτονουμένου π. Βασίλειος, ο πεθερός τού π. Νικόλαος, ο αδερφός του και διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου καί Σιατίστης π. Αριστείδης, ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Ελευθέριος και οι διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεώς π. Παύλος και π. Παντελεήμων.

Πριν την απόλυση της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και επένεσε τους γονείς του νέου πρεσβυτέρου, που πρόσφεραν τα παιδιά τους στην Εκκλησία για να την διακονήσουν και να την υπηρετήσουν.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων