13/12/2018 13/12/2018 Το πρωί της Πέμπτης 13 Δεκεμβρίου 2018 τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και του Μητροπολίτου Αχαλκαλάκι και Κουμούρντο κ. Νικολάου εκ Γεωργίας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Καββαδίας, καταγόμενος εκ Κερκύρας και διακονών στην...
13 Δεκεμβρίου, 2018 - 15:43

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Κέρκυρα

Διαδώστε:
Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Κέρκυρα

Το πρωί της Πέμπτης 13 Δεκεμβρίου 2018 τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και του Μητροπολίτου Αχαλκαλάκι και Κουμούρντο κ. Νικολάου εκ Γεωργίας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Καββαδίας, καταγόμενος εκ Κερκύρας και διακονών στην Ι.Μ. Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, ο οποίος επεσήμανε ότι ο Άγιος Σπυρίδων μάς διδάσκει με την απλότητα του βίου του και την ολόθερμη πίστη και προσευχή του προς τον Τριαδικό Θεό. Ο Άγιος χαριτώθηκε από τον Χριστό να επιτελεί θαύματα, προς δόξαν Θεού. Ο άνθρωπος που είναι γνήσιος μαθητής του Κυρίου μπορεί με την Χάρη του Παναγίου Πνεύματος να υποτάσσει και τα στοιχεία της φύσεως και να ιατρεύει ασθένειες.

Ακόμη ο π. Δημήτριος έκανε σύντομη αναφορά στον βίο του Αγίου Σπυρίδωνος, αλλά και στην πορεία που ακολούθησε το άφθαρτο Σκήνωμά του, έως ότου φθάσει στην Κέρκυρα το έτος 1456.

Καταλήγοντας ο π. Δημήτριος ευχήθηκε στους δύο Μητροπολίτες αλλά και στους ευλαβείς πιστούς, ο Άγιος Σπυρίδων να σκεπάζει και να επευλογεί κάθε ημέρα της ζωής τους.

 

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος καλωσόρισε στο νησί του Αγίου Σπυρίδωνος τον Μητροπολίτη Αχαλκαλάκι και Κουμούρντο, επισημαίνοντας παράλληλα τους αδελφικούς δεσμούς των δύο Ορθόδοξων λαών, του Ελληνικού και του Γεωργιανού. Αυτή η ενότητα της πίστεως και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος χρειάζεται να διατηρηθεί, όλως ιδιαιτέρως στους πονηρούς καιρούς που ζούμε, όπου η Ορθόδοξη πίστη δέχεται επίθεση από την επελαύνουσα παγκοσμιοποίηση.

Από την πλευρά του ο κ. Νικόλαος ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον Σεβασμιώτατο, σημειώνοντας την μεγάλη του ευγνωμοσύνη τόσο στον Χριστό, όσο και στον Άγιο Σπυρίδωνα. Στην Γεωργία αν και οι Ορθόδοξοι φθάνουν το 95% του πληθυσμού, εντούτοις υπάρχουν και πολλές δυσκολίες. Με την Χάρη όμως του Κυρίου και τις προσευχές των πιστών τα οποιαδήποτε εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν.

Στον Όρθρο και στην Θεία Λειτουργία έψαλε η Χορωδία του Ι.Ν. Παναγίας των Ξένων, υπό την διεύθυνση του Χοράρχη της κ. Νικολάου Μακρόπουλου.

Να σημειωθεί τέλος ότι στο μέσον της Θείας Λειτουργίας η Φιλαρμονική Εταιρεία “Μάντζαρος” παιάνισε προς τιμήν του Αγίου Σπυρίδωνος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων