31/12/2018 31/12/2018 Το απόγευμα της Δευτέρας 31 Δεκεμβρίου 2018 τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου πόλεως, Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας, ανέλυσε έναν ύμνο από τον Εσπερινό του Αγίου Βασιλείου : “Τῶν ὄντων ἐκμελετήσας τὴν φύσιν, καὶ πάντων περισκοπήσας τὸ...
31 Δεκεμβρίου, 2018 - 21:10

Εσπερινός για τον Άγιο Βασίλειο στην Ι.Μ. Κερκύρας

Διαδώστε:
Εσπερινός για τον Άγιο Βασίλειο στην Ι.Μ. Κερκύρας

Το απόγευμα της Δευτέρας 31 Δεκεμβρίου 2018 τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου πόλεως, Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας, ανέλυσε έναν ύμνο από τον Εσπερινό του Αγίου Βασιλείου : “Τῶν ὄντων ἐκμελετήσας τὴν φύσιν, καὶ πάντων περισκοπήσας τὸ ἄστατον, μόνον εὗρες ἀκίνητον, τὸν ὑπερουσίως ὄντα Δημιουργόν τοῦ παντός”. Ο Άγιος Βασίλειος κατέστη γνώστης και της θύραθεν παιδείας και της κατά Θεόν επιστήμης. Ήταν τόσο μεγάλος ο ζήλος και η αγάπη του για την γνώση, ώστε η ενδελεχής μελέτη του έφθασε μέχρι την φύση των όντων του κόσμου μας. Στην έρευνά του αυτή κατενόησε το άστατο των όντων του σύμπαντος κόσμου. Το άστατο αυτό προέρχεται από την εμπαθή κατάσταση, την φιλαυτία, τον εγωϊσμό και την αποξένωση του ανθρώπου από τον Θεό, που οδήγησε στην πτώση του. Όσο κανείς ζει μακριά από την πηγή της ζωής, τον Ιησού Χριστό βιώνει παράλληλα μια ακαταστασία στη ζωή του, με τα συνακόλουθα τραγικά αποτελέσματα. Στον αντίποδα, ίδιον του Τριαδικού Θεού είναι το ακίνητον. Ο Κύριος παραμένει εδραίος στις αποφάσεις Τ ου, στην συγχωρητικότητά Του και στην αγάπη Του, καθότι ο Ίδιος είναι η αγάπη.
Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση που βιώνει ο κόσμος μας, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι μόνον με την επιστροφή μας στον Χριστό και την ειλικρινή μας μετάνοια, θα αποκτήσει νόημα η ζωή μας.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά και ο χρόνος αυτός που μας δίνεται από τον Θεό, να γίνει αφορμή για επιστροφή σε Εκείνον, με την συμμετοχή του καθενός στη λειτουργική ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας, που αποτελεί πρόγευση της Βασιλείας των Ουρανών.
Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον εφημέριο Πρωτ. Γεώργιο Χανδρινό, καθώς επίσης και τον Πρωτ. Γεώργιο Μπογδάνο και τα μέλη της Χορωδίας, που έψαλαν κατά το παραδοσιακό Κερκυραϊκό μέλος στον Εσπερινό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων