01/12/2018 01/12/2018 Για ακόμη μια φορά η Εκκλησία έδωσε το δικό της δυναμικό παρόν σ’ένα από τα πιο νοσηρά κοινωνικά φαινόμενα που ταλανίζουν τη νεολαία μας. Πρόκειται για το «αθλητικό bullying»που εκφυλίζει το αθλητικό ήθος και υποβαθμίζει το επίπεδο πολιτισμού της χώρας μας. Άραγε θα μπορούσαμε να παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές; Σαφώς και όχι! Την Παρασκευή...
01 Δεκεμβρίου, 2018 - 18:56

Η Εκκλησία κοντά στα παιδιά

Διαδώστε:
Η Εκκλησία κοντά στα παιδιά

Για ακόμη μια φορά η Εκκλησία έδωσε το δικό της δυναμικό παρόν σ’ένα από τα πιο νοσηρά κοινωνικά φαινόμενα που ταλανίζουν τη νεολαία μας. Πρόκειται για το «αθλητικό bullying»που εκφυλίζει το αθλητικό ήθος και υποβαθμίζει το επίπεδο πολιτισμού της χώρας μας. Άραγε θα μπορούσαμε να παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές; Σαφώς και όχι!

ΝΕΟΛΑΙΑ-BULLYING ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 1-0

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 15:00 στο γήπεδο Καρουσάδων Βόρειας Κέρκυρας υπό  την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων διοργανώθηκε εκδήλωση με υπεύθυνο τον Αρχιερατικό Επίτροπο της περιοχής πατέρας Ιωάννης Σαλβάνος, ο οποίος απετέλεσε και τον εμπνευστή του θέματος της ομιλίας, σηματοδότησε την έναρξη με ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο, την ακαδημία ποδοσφαίρου της ΠΑΕ-ΠΑΟΚ, τον προπονητή της ομάδας κύριο Κουρσάρη Δημήτριο και τα μέλη της ομάδας για τη θερμή υποδοχή που ετοίμασαν, καθώς και τους μικρούς ποδοσφαιριστές με τους γονείς τους, που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Εισηγήτρια του θέματος «αθλητικό bullying»ήταν η απεσταλμένη από  την Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Κοινωνιολόγος κυρία  Χαϊντάρη Ευφημία.

Η Κοινωνιολόγος πρότεινε στα παιδιά να κάνουν όλοι μαζί μια συζήτηση για το θέμα αυτό, μέσα από την οποία δόθηκε στα παιδιά η δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους, τους προβληματισμούς τους, αλλά και ποια κατά τη γνώμη τους είναι τα ‘’συστατικά’’ μιας υγιούς ποδοσφαιρικής ομάδας. Μέσα από μια διαδραστική συζήτηση, προσεγγίστηκαν βιωματικά έννοιες όπως: πειθαρχία, υπομονή, επιμονή, «ευ αγωνίζεστε», ευγενής άμιλλα, διαχείριση ήττας, ενσυναίσθηση. Πρόκειται για θεμελιώδεις Χριστιανικές αρετές, τις οποίες διδάσκουν οι άγιοι πατέρες μας και με τις οποίες θα πρέπει να εμφορείται κάθε πιστός νέος στη ζωή του. Μέσω της επίκλησης στην αυθεντία, δόθηκαν στα παιδιά παραδείγματα για τη διαφορετικότητα και τις φυλετικές διακρίσεις. Επιπλέον, πάνω σ’ αυτό  το θέμα έγινε εκτενής αναφορά στην πρωταθλήτρια του surfingBethanyHamilton, η οποία αγωνιζόταν με ένα χέρι κατακτώντας την κορυφή. Εκεί ακριβώς δόθηκε έμφαση για τη δύναμη και τη θέληση που οπλίζει ο Θεός τον άνθρωπο, προκειμένου να ανταπεξέλθει σε κάθε αντιξοότητα . Η συμμετοχή και η παρουσία των παιδιών ήταν αρκετά δυναμική, δείχνοντας ωριμότητα και συνεργασία, καθώς και θέληση για μάθηση. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο προπονητής της ομάδας κύριος Κουρσάρης Δημήτριος έχει κάνει μια αξιόλογη προσπάθεια με τα παιδιά καλλιεργώντας τους το αθλητικό ιδεώδες.

Όλοι μαζί μικροί-μεγάλοι περάσαμε το κοινωνικό μήνυμα ότι λέμε «ΟΧΙ στο αθλητικό bullying» και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας και ικανοποίησης φώτισε τα πρόσωπα μας. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ακολούθησε φωτογράφιση στο γήπεδο και μοιράστηκαν στους μικρούς μας αθλητές αναμνηστικά δωράκια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων