04/12/2018 04/12/2018 Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος, ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, στο χωριό Σινιές της βόρειας Κέρκυρας.     Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι η  Αγία Βαρβάρα αγάπησε τόσο πολύ τον Χριστό, τον Εράσμιο της καρδιάς της, ώστε δεν λογάριασε ούτε...
04 Δεκεμβρίου, 2018 - 18:56
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2018 - 19:52

Μητρ. Κερκύρας: “Οι Μάρτυρες τόλμησαν γιατί είχαν πνεύμα Θεού”

Διαδώστε:
Μητρ. Κερκύρας: “Οι Μάρτυρες τόλμησαν γιατί είχαν πνεύμα Θεού”

Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος, ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, στο χωριό Σινιές της βόρειας Κέρκυρας.

 

 

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι η  Αγία Βαρβάρα αγάπησε τόσο πολύ τον Χριστό, τον Εράσμιο της καρδιάς της, ώστε δεν λογάριασε ούτε την ίδια της την ζωή. Απενταντίας έχυσε μαρτυρικά το αίμα της ομολογώντας με παρρησία Ιησού Χριστό, Σταυρωθέντα και Αναστάντα εκ νεκρών. Τη δύναμη αυτή την πήρε η Αγία Μάρτυς του Χριστού Βαρβάρα από τον ίδιο τον Κύριο. Το αψευδές στόμα του Σωτήρος μας λέγει στα Ευαγγέλια ότι την ώρα της απολογίας ενός μάρτυρος ενώπιον των κατηγόρων του σε ένα δικαστήριο, Εκείνος θα δώσει λόγο, πνεύμα και σοφία στον μάρτυρα προκειμένου  να ομολογήσει την αλήθεια. Η ομολογία δεν είναι τίποτε άλλο παρά η παρουσία του ζώντος Θεού στην ζωή των ανθρώπων.  

 

 

Επιπροσθέτως ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι οι Μάρτυρες της Πίστεώς μας τόλμησαν γιατί είχαν πνεύμα Θεού, την εσωτερική αυτή δύναμη. Με την δύναμη αυτή δεν υπολόγισαν ούτε τα εφήμερα, ούτε τα βιοτικά του κόσμου τούτου. Μοναδικό τους μέλημα ήταν να ενωθούν με τον Ιησού Χριστό και να κοινωνούν αγαπητικά μετ’Αυτού στην αιωνιότητα. Οι Μάρτυρες της Πίστεως με το αίμα τους, αποτελούν τα εχέγγυα που στηρίζουν της Εκκλησία μας.

Ακόμη ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι και η δική μας εποχή είναι ανάλογη με εκείνη που έζησε η Αγία Βαρβάρα. Οι διωγμοί συνεχίζονται εναντίον της Εκκλησίας του Χριστού, με ύπουλο  τρόπο, μέσω της παγκοσμιοποιήσεως και της Νέας Τάξεως Πραγμάτων. Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει εγκλωβιστεί στο εγώ του και στην εμπαθή κατάσταση, αδιαφορώντας τόσο για την πνευματική του προκοπή, όσο  και για την διακονία του αδελφού του.

 

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν το αγωνιστικό πνεύμα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας και να αποκτήσουν ανδρείο φρόνημα στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, ομολογώντας με παρρησία τον Ιησού Χριστό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων