24/10/2018 24/10/2018 Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου διεξήχθη την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 στην Ιόνιο Ακαδημία η εορτή για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που διοργάνωσε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Αθανάσιος Ευσταθίου, πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου, με τίτλο: ”Η Ελλάδα και το Αλβανικό...
24 Οκτωβρίου, 2018 - 18:52
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2018 - 21:00

Κερκύρας Νεκτάριος: “Στηριγμός και ελπίδα του Έθνους μας είναι η Κυρία Θεοτόκος”

Διαδώστε:
Κερκύρας Νεκτάριος: “Στηριγμός και ελπίδα του Έθνους μας είναι η Κυρία Θεοτόκος”

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου διεξήχθη την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 στην Ιόνιο Ακαδημία η εορτή για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που διοργάνωσε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Αθανάσιος Ευσταθίου, πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου, με τίτλο: ”Η Ελλάδα και το Αλβανικό μέτωπο. Η αναπάντεχη συμμαχική νίκη.”

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος τόνισε την σημασία της πίστης στον Χριστό και στην Παναγία των αγωνιστών του έπους του 1940. Η πίστη αυτή ενδυνάμωνε τους στρατιώτες, οι οποίοι και πενιχρό οπλισμό διέθεταν και υπολείπονταν αριθμητικά έναντι των Ιταλών φασιστών.

Όπως μαρτυρούν πολλοί αγωνιστές, έβλεπαν στις χιονισμένες βουνοκορφές της Πίνδου να προπορεύεται η Μητέρα του Κυρίου και να απωθεί τους εισβολείς. Ο στρατός μας όχι μόνο δεν υποχώρισε, αλλά αντεπιτέθηκε, ελευθερώνοντας την Βόρεια Ήπειρο.

Τις ένδοξες αυτές σελίδες της ιστορίας μας μερικοί προσπαθούν να τις απαλείψουν από τα ιστορικά εγχειρίδια των σχολείων μας, με σκοπό η νέα γενιά να μην νιώθει υπερήφανη για τους προγόνους της.

Ακόμη ο κ. Νεκτάριος συνέκρινε την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με την σημερινή, όπου η Ελλάδα στενάζει κάτω από την κατοχή, αυτή την φορά των απάνθρωπων πολιτικών δημοσιονομικής λιτότητας και των κερδοσκόπων, που καταστρέφουν ολόκληρους λαούς. Για χάρη της αύξησης του πλουτισμού τους, αδιαφορούν κτηνωδώς για τις ζωές των ανθρώπων.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ακράδαντη πίστη του ότι ο στηριγμός και η ελπίδα του Έθνους μας είναι η Κυρία Θεοτόκος, η Υπέρμαχος Στρατηγός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων