20/01/2019 20/01/2019 Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα  του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, κατόπιν προσκλήσεως και παρακλήσεως του  Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ο οποίος ευρίσκεται στα Ιεροσόλυμα, επικεφαλής προσκυνητών εκ της Ι.Μ. Κερκύρας. Στον λόγο  του...
20 Ιανουαρίου, 2019 - 12:22
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2019 - 12:02

Μητρ. Βρεσθένης: “Η αχαριστία είναι μεγάλο αμάρτημα”

Διαδώστε:
Μητρ. Βρεσθένης: “Η αχαριστία είναι μεγάλο αμάρτημα”

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα  του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, κατόπιν προσκλήσεως και παρακλήσεως του  Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ο οποίος ευρίσκεται στα Ιεροσόλυμα, επικεφαλής προσκυνητών εκ της Ι.Μ. Κερκύρας.

Στον λόγο  του ο κ. Θεόκλητος αφού ευχαρίστησε για μια ακόμα φορά τον Μητροπολίτη Κερκύρας, παίρνοντας αφορμή από το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, σημείωσε ότι η αχαριστία είναι μεγάλο αμάρτημα. Δυστυχώς με την εν γένει συμπεριφορά μας γινόμαστε αχάριστοι πρώτα απ’όλα έναντι του Χριστού. Εκείνος ενσαρκώθηκε, σταυρώθηκε, ετάφη και ανέστη εκ νεκρών, για να μας κάνει κοινωνούς της Θείας Χάριτος και πολίτες της Βασιλείας των Ουρανών. Αντ’αυτού εμείς παραμένουμε στην εμπαθή κατάστασή μας με τους εγωισμούς μας, με τον ναρκισσισμό μας και με την φιλαυτία μας, απομακρύνοντας με τον τρόπο αυτό τον Θεό από την ζωή μας. Έπειτα, φερόμαστε αχάριστα στους γονείς μας, οι οποίοι σε συνεργασία με τον Κύριο μάς έφεραν εις τον κόσμο. Κυρίως όμως η άσχημη αυτή συμπεριφορά μας εκδηλώνεται και στους πνευματικούς μας πατέρες, που τόσο πολύ μας έχουν ευεργετήσει και προσεύχονται για εμάς.

Επιπλέον ο Μητροπολίτης Βρεσθένης επεσήμανε ότι στις ημέρες μας οι κρατούντες όχι μόνον ασχημονούν, αλλά φέρονται αχάριστα, απέναντι στους ηρωϊκούς προγόνους μας. Απέναντι σε εκείνους που έχυσαν το αίμα τους ώστε η Μακεδονία μας να παραμείνει Ελληνική. Γι’αυτό εκείνοι που είναι διαχειριστές απλώς της εξουσίας δεν δικαιούνται επ’ουδενί λόγω να ξεπουλήσουν το ιερό όνομα της Μακεδονίας, της γης του Αγίου Δημητρίου,  του Μεγάλου Αλεξάνδρου, των Μακεδονομάχων και όλων των ηρώων. Η Εκκλησία μας όμως δεν κρατά κακία σε κανέναν, αλλά προσεύχεται στον Χριστό να δίδει μετάνοια και φώτιση στους κραοτούντες, διότι όλοι μας είμαστε αμαρτώλοι. Σημασία έχει να αναγνωρίσουσε το λάθος μας, να γίνουμε εκζητητές του ελέους του Τριαδικού Θεού και να ανορθωθούμε.

Καταλήγοντας ο κ. Θεόκλητος ευχήθηκε στους πιστούς ο Κύριος να δίδει πλούσια την Χάρη Του, δια πρεσβειών του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος.

Τέλος τον Μητροπολίτη Βρεσθένης ευχαρίστησε εκ μέρους του κ. Νεκταρίου, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Κωνσταντάς, Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Κερκύρας, ευχόμενος την κατ’άμφω υγεία και Θείο στηριγμό στον Σεβασμιώτατο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων