06/12/2018 06/12/2018 Στην Ι. Μ. Κερκύρας η μνήμη του Αγίου Νικολάου εορτάστηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια και με την παρουσία πλήθους πιστών τιμήθηκε , Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, όπου το πρωί της Πέμπτης  6 Δεκεμβρίου 2018, τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου των Γερόντων, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων...
06 Δεκεμβρίου, 2018 - 16:49
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2018 - 17:01

Μητρ. Κερκύρας: “O Άγιος Νικόλαος παράδειγμα προς μίμηση για όλους”

Διαδώστε:
Μητρ. Κερκύρας: “O Άγιος Νικόλαος παράδειγμα προς μίμηση για όλους”

Στην Ι. Μ. Κερκύρας η μνήμη του Αγίου Νικολάου εορτάστηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια και με την παρουσία πλήθους πιστών τιμήθηκε , Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, όπου το πρωί της Πέμπτης  6 Δεκεμβρίου 2018, τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου των Γερόντων, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

 

 

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος στο λόγο του προς τους πιστούς εξήρε την προσωπικότητα του Αγίου Νικολάου, χαρακτηρίζοντάς τον ως Φωστήρα και Στύλο της Ορθοδόξου Πίστεώς μας. Ο Άγιος Νικόλαος δίδαξε την παραδεδομένη από τον Κύριό μας  αλήθεια, αποτελώντας με την ζωή του και τους πνευματικούς αγώνες που έδωσε εναντίον των αιρέσεων, παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους Χριστιανούς. Υπήρξε όπως αναφέρει και το απολυτίκιό του Κανόνας, μέτρο δηλαδή και της  πίστεως, αλλά και της ζωής του απέναντι στον λαό του. Ακόμη ο Άγιος Νικόλαος υπήρξε ένας πνευματικός ηγέτης, τόσο της περιοχής των Μύρων της Μικράς Ασίας στην οποία ήταν Επίσκοπος, όσο και ολόκληρου του Ορθόδοξου κόσμου. Ορθοτόμησε τον λόγο της αληθείας λαμβάνοντας μέρος στην εν Νικαία Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο το 325 μαζί με τον Άγιο Σπυρίδωνα, παραδίδοντάς μας το Σύμβολο της Πίστεως. Ανεδείχθη αληθινός πατέρας, προστάτης του ποιμνίου του,  πρόεδρος του λαού των Μύρων, ήτο δηλαδή παρών ενώπιον των αρχών και των εξουσιών.  Ανεδείχθη  επίσης απλανής διδάσκαλος, διατήρησε με άλλα λόγια καθαρή και ακαινοτόμητη την Ορθόδοξη πίστη. Και τέλος, ο Άγιος Νικόλαος υπήρξε απερίτρεπτος στύλος της εν Χριστώ αληθείας, χωρίς να κάνει την οποιαδήποτε έκπτωση, προκειμένου να φανεί αρεστός στην εξουσία και στα περιβάλλοντα της άρχουσας τάξεως της εποχής του.

 

Επιπλέον ο Μητροπολίτης Κερκύρας  τόνισε ότι ιδίως σήμερα χρειαζόμαστε πνευματικούς πατέρες, όμοιους με τον Άγιο Νικόλαο, που θα τους διακρίνει η καθαρότητα της καρδιάς τους, η αγάπη για τον Χριστό και θα διαθέτουν Εκκλησιαστικό ήθος. Ο λαός μας θέλει την Εκκλησία του κοντά του. Αυτός ο λαός μαζί με τον ιερό κλήρο και κεφαλή τον Κύριο, αποτελούν το μυστικό Σώμα του Χριστού. Πλανώνται και ματαιοπονούν όσοι απεργάζονται την διάσπαση του δεσμού των Ελλήνων με την Ορθόδοξη πίστη και επιδιώκουν τον θρησκευτικό αποχρωματισμό της πατρίδος μας. Ορθοδοξία και Ελλάδα είναι ταυτόσημες αξίες. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους εκείνοι που πολεμούν με λύσσα την πατρίδα μας, και οι εντός της χώρας και οι εκτός.

 

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Άγιος Νικόλαος να δίδει στον κάθε Χριστιανό πλουσίως την Χάρη του και να μεσιτεύει στον θρόνο του Κυρίου, για την σωτηρία όλων ημών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων