18/12/2018 18/12/2018 Την Κέρκυρα επισκέφθηκε  το μεσημέρι της Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ Ιλαρίων,  πρόεδρος των εξωτερικών Εκκλησιαστικών σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο οποίος προσκύνησε το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τη Μητρόπολη Κέρκυρας. Τον κ.Ιλαρίων υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Οι...
18 Δεκεμβρίου, 2018 - 16:39
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2018 - 17:14

Στην Κέρκυρα ο Μητρ. Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων με καυστικές δηλώσεις για την Ενωτική Σύνοδο

Διαδώστε:
Στην Κέρκυρα ο Μητρ. Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων με καυστικές δηλώσεις για την Ενωτική Σύνοδο

Την Κέρκυρα επισκέφθηκε  το μεσημέρι της Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ Ιλαρίων,  πρόεδρος των εξωτερικών Εκκλησιαστικών σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο οποίος προσκύνησε το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τη Μητρόπολη Κέρκυρας.

Τον κ.Ιλαρίων υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Οι δύο Μητροπολίτες αφού μετέβησαν στο Επισκοπείο, συζήτησαν τα πρόσφατα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Ουκρανία.

Στα πλαίσια της συζήτησης των δύο Ιεραρχών για το θέμα της Ενωτικής Συνόδου, ο  κ. Ιλαρίων καυτηρίασε το αποτέλεσμα  χαρακτηρίζοντας  την “Ενωτική Σύνοδο” που πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. της Αγίας Σοφίας Κιέβου σκάνδαλο.

Το ίδιο σχόλιο μάλιστα έκανε και για την  “εκλογή ” του Μητροπολίτη  κ. Επιφάνιου, ως επικεφαλή της λεγόμενης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

“Η μόνη κανονική Εκκλησία στην Ουκρανία έχει Μητροπολίτη Κιέβου τον κ. Ονούφριο. Η συντριπτική πλειονότητα των Ορθόδοξων Ουκρανών αναγνωρίζουν ως πνευματικό τους πατέρα τον κ. Ονούφριο”, σχολίασε ο κ Βολοκολάμσκ

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας εξέφρασε την λύπη του και συνάμα την ανησυχία του, για όλα όσα τελευταίως τεκταίνονται και αφορούν την Εκκλησία της Ουκρανίας. Προκειμένου να λάβει κανείς μια απόφαση, χρειάζεται να εξετάσει την Αποστολική διαδοχή και την κανονικότητα, έτσι ώστε η απόφαση αυτή και να μην αντίκειται στην αλήθεια και προπάντων να μην διχάζεται και σκανδαλίζεται ο λαός του Θεού.

Ακόμη ο κ. Νεκτάριος αναφέρθηκε στην βαθύτατη εκτίμηση και σεβασμό που έτρεφε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Χριστόδουλος προς το Πατριαρχείο της Μόσχας.
Τέλος οι δύο Μητροπολίτες αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων