07/11/2022 07/11/2022 Τα εσπερινά κηρύγματα της Μητρόπολης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων συμπλήρωσαν τα… είκοσι. Ειναι μια πρωτοβουλία του  Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριου μόλις εγκαταστάθηκε στην Κέρκυρα. Τα εσπερινά κηρύγματα γίνονται στην πόλη της Κέρκυρας στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος. Στη συνέχεια Εσπερινά κηρύγματα καθιερώθηκαν και στη Λευκίμμη, στη Νότια Κέρκυρα όπου...
07 Νοεμβρίου, 2022 - 22:01
Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2022 - 22:06

20 χρόνια Εσπερινά Κηρύγματα στην Κέρκυρα

Διαδώστε:
20 χρόνια Εσπερινά Κηρύγματα στην Κέρκυρα

Τα εσπερινά κηρύγματα της Μητρόπολης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων συμπλήρωσαν τα… είκοσι.

Ειναι μια πρωτοβουλία του  Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριου μόλις εγκαταστάθηκε στην Κέρκυρα. Τα εσπερινά κηρύγματα γίνονται στην πόλη της Κέρκυρας στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος.

Στη συνέχεια Εσπερινά κηρύγματα καθιερώθηκαν και στη Λευκίμμη, στη Νότια Κέρκυρα όπου ιεροκήρυκες έχουν αναλάβει να διακονούν τον Λόγο του Θεού. Τα εσπερινά κηρύγματα καθιερώθηκαν να ξεκινούν από το Πρωτοκύριακο του Νοεμβρίου, την ημέρα κατά την οποία η Ορθόδοξη Εκκλησία  εορτάζει το υπερφυές θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος.

Υπεύθυνος για τον κύκλο των εσπερινών κηρυγμάτων στο Ιερό προσκύνημα είναι ο Μητροπολίτης, ο οποίος επι σειρά ετών ομίλησε σε ενότητες θεμάτων και εννοιών κατ’ έτος. Με μικρές διακοπές στο παρελθόν, διακόνησε ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πλατυτέρας, αρχιμανδρίτης Τιμόθεος, που επί δύο έτη ομίλησε, ως και ο πατήρ Ευάγγελος Κούτρας, υπεύθυνος του αντιαιρετικού αγώνος, ο οποίος ομίλησε άλλα δύο έτη, με αντιαιρετικά κηρύγματα. Όλα τα άλλα έτη, στην διάρκεια της εικοσαετίας, διακόνησε τον Ιερό άμβωνα του Αγίου, ο ίδιος ο μητροπολίτης.

Φέτος, ανέθεσε στον ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως, αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ Λινοσπόρη την διακονία του Λόγου, δόκιμον χειριστή του θείου Λόγου, ο οποίος στην φετινή θεματική ενότητα θα ομιλήσει περί του προσώπου του Ιησού Χριστού. Ο Σεβασμιώτατος κ. Νεκτάριος, παρών στην έναρξη ευλόγησε τα φετινά κηρύγματα. Κατά την Μεγάλην τεσσαρακοστή στους κατανυκτικούς εσπερινούς, όπως κάθε χρόνο που τελούνται στο Ιερό προσκύνημα, ομιλητής θα είναι ο ίδιος ο Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων