06/10/2023 06/10/2023 Αγιασμό στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κερκύρας τέλεσε το πρωί της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, με την ευκαιρία της έναρξης του σχολικού έτους. Απευθυνόμενος τόσο προς τον Προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χάρη Αλαμάνο και προς την προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δέσποινα Σαββίδου,...
06 Οκτωβρίου, 2023 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2023 - 15:25

Αγιασμός στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης από τον Μητροπολίτη Κερκύρας

Διαδώστε:
Αγιασμός στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης από τον Μητροπολίτη Κερκύρας

Αγιασμό στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κερκύρας τέλεσε το πρωί της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, με την ευκαιρία της έναρξης του σχολικού έτους.

Απευθυνόμενος τόσο προς τον Προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χάρη Αλαμάνο και προς την προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δέσποινα Σαββίδου, αλλά και προς τα στελέχη της εκπαίδευσης που διακονούν διοικητικά και οργανωτικά τον ευαίσθητο χώρο της παιδείας ο κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε για την πρόκληση και τη συνεργασία, ευχήθηκε να υπάρχει ο φωτισμός του Αγίου Πνεύματος προς όλες και όλους, ενώ τόνισε ότι ο αληθινά πνευματικός άνθρωπος επικαλείται τη χάρη του Θεού στα έργα του, ακριβώς διότι νιώθει πως στον Θεό υπάρχει η εμπιστοσύνη.

Επεσήμανε ότι στους καιρούς μας υπάρχει μία εμφανής τάση να χαλαρώσουν οι κοινωνικοί δεσμοί, όπως αυτοί διαμορφώθηκαν με την αρμονική σύζευξη πατριωτισμού και πίστης στον Θεό. Γι᾽ αυτό χρειάζεται η συνεργασία Εκκλησίας και εκπαιδευτικής κοινότητας ώστε τα νέα παιδιά να κρατήσουν τις ρίζες και την ταυτότητά τους.

Ο ίδιος αισθάνεται χαρά διότι στην Κέρκυρα αυτή η συνεργασία επιτυγχάνεται με πολλή αγάπη και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρχει φως στις καρδιές των στελεχών της εκπαίδευσης και ο νους να κατεργάζεται το αγαθό. Τον Σεβασμιώτατο ευχαρίστησαν οι δύο προϊστάμενοι και εξέφρασαν τη χαρά τους για την ευλογία που έλαβαν.

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων