21/05/2023 21/05/2023 Την Λήξη των Κατηχητικών Συνάξεων πραγματοποίησε το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας. Στον παμμεγέθη Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας, με το μεγάλο προαύλιο, πραγματοποιήθηκε το Αναστάσιμο Πανηγύρι της λήξης των κατηχητικών συνάξεων των ενοριών της ιεράς Μητροπόλεως. Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος είναι ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μπογδάνος, ο οποίος...
21 Μαΐου, 2023 - 9:50
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2023 - 9:45

Αναστάσιμο Πανηγύρι Νεολαίας στην Μητρόπολη Κερκύρας

Διαδώστε:
Αναστάσιμο Πανηγύρι Νεολαίας στην Μητρόπολη Κερκύρας

Την Λήξη των Κατηχητικών Συνάξεων πραγματοποίησε το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας.

Στον παμμεγέθη Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας, με το μεγάλο προαύλιο, πραγματοποιήθηκε το Αναστάσιμο Πανηγύρι της λήξης των κατηχητικών συνάξεων των ενοριών της ιεράς Μητροπόλεως.

Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος είναι ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μπογδάνος, ο οποίος και συνδιοργάνωσε μαζί με τα στελέχη των ενοριών και του φοιτητικού κύκλου, του οποίου ο ίδιος έχει τη μέριμνα, τη σημερινή ημέρα.

Το πρωί του Σαββάτου, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, μετά του οποίου συλλειτούργησαν ο αρχιμ. π. Χριστόδουλος Τριαντάφυλλος-Ιεροκήρυξ του ιερού προσκυνήματος, ο πρωτ. π. Δημήτριος Βασιλειάδης-Αρχιερατικός επίτροπος Νοτίου Κέρκυρας, ο πρωτ. π. Δημήτριος Κοσκινάς-Εφημέριος της αυτόθι ενορίας, ο πρωτ. π. Ιωάννης Σαλβάνος– Αρχιερατικός επίτροπος Κασσωπαίων, και διάκονοι του Σεβασμιωτάτου, π. Ανδρέας Γκιόκας και π. Δοσίθεος Παπαμήτρος.

Έψαλλε η παιδική χορωδία Κέρκυρας, συνεπικουρούμενη από το γυναικείο τμήμα, υπό την Διεύθυνση της κ. Χριστίνας Καλλιαρίδου.

Τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων συνόδευσαν οι υπεύθυνοι ιερείς, τα στελέχη των ενοριών, ως και αρκετοί γονείς.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του προς τα παιδιά, εκφράστηκε με αγάπη και θαυμασμό για την χριστιανική νεολαία της Ιεράς Μητροπόλεως του, λέγοντάς τους χαρακτηριστικά, ότι στη σημερινή Θεία Λειτουργία αισθάνεται ότι τελείται μια επουράνια Θεία Λειτουργία, που συμμετέχουν οι αγνές και καθαρές καρδιές των νέων της εκκλησίας μας, που διαθέτουν αγάπη, πίστη, και φόβο Θεού.

Οι αγγελικές φωνές των νέων παιδιών που έψαλλαν κατά την Θεία Λειτουργία και το όλο μυσταγωγικό κλίμα το οποίο επικράτησε, δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα, στην οποία αισθανόταν ο καθένας ότι πατάει στη γη, αλλά ταυτόχρονα ευρίσκεται στον ουρανό.

Έλαβε αφορμή από το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, και ανέλυσε στα παιδιά, μια εικόνα την οποία περιγράφει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, αυτή που οι κακεντρεχείς Ιουδαίοι, κράτησαν πέτρες και λιθάρια στα χέρια τους, προκειμένου να λιθοβολήσουν τον Ιησούν Χριστόν.

Εκείνος τους ερώτησε: «Γιατί θέλετε να με λιθοβολήσετε, από εμένα μόνο καλά έργα είδατε». Εκείνοι του απάντησαν ότι τα καλά έργα τα εδέχθησαν, αλλά τον ίδιον τον αμφισβήτησαν.
Ο Ιησούς Χριστός τους παρότρυνε και τους είπε ότι δε πρέπει να αμφισβητούν την Αγία Γραφή και τον αποστείλαντα Αυτόν, τον επουράνιο Πατέρα, και εκείνος ο οποίος θα τον αποδεχτεί, θα ζήσει εις τον αιώνα.

Ο Σεβασμιώτατος έκανε έναν παραλληλισμό της εποχής εκείνης με την δική μας εποχή, περί της αμφισβήτησης του αληθινού Θεού στη ζωή μας. Και μάλιστα είπε δεν αμφισβητήθηκε ο Ιησούς Χριστός μόνο τότε, αλλά διαχρονικά αμφισβητείται, διότι οι άνθρωποι αποζητούν μόνο τους θεϊκούς καρπούς, και τον ίδιο τον αισθάνονται εμπόδιο στα αμαρτωλά έργα της ζωής των.
Παρότρυνε τους νέους να μην παγιδεύονται από αυτές τις αμφισβητήσεις, οι οποίες προέρχονται από την αμαρτωλή κατάσταση στην οποία περιήλθε η ανθρωπότητα.
Εσείς που είσαστε νέοι και οραματίζεστε μια ζωή Ελευθερίας, μια ζωή αληθινής Χαράς, μια ζωή ανυπόκριτης Ειρήνης και Δικαιοσύνης στη ζωή σας, μην στοιχίσετε τη ζωής σας, επάνω στα πλάνα κηρύγματα της αθεΐας, η οποία καλπάζει στην εποχή μας.

Μην απογοητευθείτε επειδή θεωρείτε ότι είστε το μικρόν λήμμα, διότι στους περισσότερους ανθρώπους , μέσα σ’ αυτή την αμφισβήτηση, εσωτερικά σε όλους, υπάρχει η αναζήτησις της παρουσίας του Θεού.

Εσείς καλά μου παιδιά, που καθημερινά αγωνίζεστε με έναν αγώνα αγνό για την κατάκτηση των ιδανικών της ζωής και των αξιών, τις οποίες δυστυχώς οι άνθρωποι υποβίβασαν και στη συνέχεια τις εκμηδένισαν, σταθείτε στις επάλξεις σας, στα αγνά ιδανικά σας και τις αξίες τις οποίες λαμβάνετε από την ζωή την εκκλησιαστική, και την οποία βιώνετε.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε όλους τους ιερείς, τα στελέχη και τους γονείς, που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην ασφάλεια της Εκκλησίας.
Στη συνέχεια τα παιδιά και όλοι οι παρευρισκόμενοι, έλαβαν ένα πλούσιο πρωινό, αναμνηστικά δώρα, και συμμετείχαν σε πολλές ψυχαγωγικές δραστηριότητες και κατασκευές, στον ειδικά διαμορφωμένο για την σημερινή ημέρα αύλειο χώρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων