02/07/2020 02/07/2020 Η καμένη και ερειπωμένη πτέρυγα της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων στην περιοχή Στρατιά Κέρκυρας εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων. Η υπογραφή για την ένταξη μπήκε σήμερα το μεσημέρι (Πέμπτης 2 Ιουλίου 2020) από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας,...
02 Ιουλίου, 2020 - 21:27
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2020 - 21:07

Αρχίζει η αποκατάσταση στη Μονή Αγίων Θεοδώρων

Διαδώστε:
Αρχίζει η αποκατάσταση στη Μονή Αγίων Θεοδώρων

Η καμένη και ερειπωμένη πτέρυγα της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων στην περιοχή Στρατιά Κέρκυρας εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων.

Η υπογραφή για την ένταξη μπήκε σήμερα το μεσημέρι (Πέμπτης 2 Ιουλίου 2020) από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και του ηγουμένου της Ιεράς Μονής και πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιουστίνου Κωνσταντά, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Ο κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε τόσο την κ. Κράτσα, όσο και τους προηγούμενους περιφερειάρχες κ. κ. Βόσδου, Σπύρου και Γαλιατσάτο για την προεργασία και την ένταξη. Ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι με την αποκατάσταση της πτέρυγας αυτής το μοναστήρι θα μπορέσει, εκτός από τον μνημειακό χαρακτήρα και την μοναστική λατρεία, να γίνει και χώρος που θα προαγάγει τον πολιτισμό της Κέρκυρας.

Η κ. Κράτσα τόνισε κι αυτή με τη σειρά της την ανάγκη και άλλα εκκλησιαστικά μνημεία να ενταχθούν για αποκατάσταση στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, καθώς προβλέπεται η χρηματοδότησή τους και υπάρχουν ήδη ώριμες μελέτες, και ανακοίνωσε ότι η Υπουργός Πολιτισμού κ. Μενδώνη έχει επιδείξει προσωπικό ενδιαφέρον για την εκκλησιαστική παράδοση της Κέρκυρας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων