22/03/2020 22/03/2020 Κεκλεισμένων των θυρών τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος το πρωί της Κυριακής 22 Μαρτίου 2020, της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, το σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα τοποθετήθηκε στην θύρα του κελιού του, όρθιο, και ο Μητροπολίτης Κερκύρας γονατιστός έκανε...
22 Μαρτίου, 2020 - 16:05
Τελευταία ενημέρωση: 22/03/2020 - 15:48

Δέηση στον Άγιο Σπυρίδωνα έκανε ο Μητροπολίτης Κερκύρας

Διαδώστε:
Δέηση στον Άγιο Σπυρίδωνα έκανε ο Μητροπολίτης Κερκύρας

Κεκλεισμένων των θυρών τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος το πρωί της Κυριακής 22 Μαρτίου 2020, της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, το σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα τοποθετήθηκε στην θύρα του κελιού του, όρθιο, και ο Μητροπολίτης Κερκύρας γονατιστός έκανε δέηση για την προφύλαξη του λαού από τον κορωνοϊό, αλλά και για την αποκατάσταση της υγείας όσων νοσηλεύονται απανταχού της Ελλάδος και της γης, όπως επίσης και για την παρηγορία όσων έχασαν δικούς τους ανθρώπους.

Στο κήρυγμά του ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο Χριστός ήρθε στον κόσμο για να σηκώσει τον σταυρό. Ήρθε για να θυσιαστεί. Αυτόν τον σταυρό καλούμαστε να προσκυνήσουμε, για να πάρουμε δύναμη και να σηκώσουμε τον σταυρό της μεγάλης δοκιμασίας που έφερε η πανδημία στον κόσμο. Ας μην διερωτόμαστε γιατί συμβαίνει αυτό. Αιτία της ασθενείας και του θανάτου είναι ο πειρασμός που προκάλεσε την πνευματική ασθένεια και ακολούθησε η σωματική. Ζούμε αποκαλυπτικές ημέρες, που χρειάζονται μετάνοια και επιστροφή στον Χριστό. Ας έχουμε ελπίδα στην ζωή μας στον Χριστό. Ας έχουμε ελπίδα στην Ανάσταση. Δεν θα μας εγκαταλείψει ο Θεός. Η παντοδυναμία του Θεού θα μας κάνει να αλλάξουμε ζωή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άγιος Σπυρίδων έχει σώσει δύο φορές το νησί της Κέρκυρας από λοιμώδη ασθένεια, την πανώλη, και γι’  αυτό γίνονται δύο λιτανείες κάθε χρόνο, η μία την Κυριακή των Βαΐων και η άλλη την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων