17/02/2021 17/02/2021 Το απόγευμα της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου 2021, στα πλαίσια λειτουργίας της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων, έγινε η πρώτη για το 2021 διαδικτυακή σύναξη με την συμμετοχή νέων ζευγαριών και γονέων, κυρίως από την Κέρκυρα, αλλά και όσων εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία του Διαδικτύου από άλλα μέρη της Ελλάδος. Επίσημος προσκεκλημένος...
17 Φεβρουαρίου, 2021 - 14:32
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2021 - 14:33

Διαδικτυακή συνάντηση της Σχολής Γονέων στην Κέρκυρα

Διαδώστε:
Διαδικτυακή συνάντηση της Σχολής Γονέων στην Κέρκυρα

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου 2021, στα πλαίσια λειτουργίας της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων, έγινε η πρώτη για το 2021 διαδικτυακή σύναξη με την συμμετοχή νέων ζευγαριών και γονέων, κυρίως από την Κέρκυρα, αλλά και όσων εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία του Διαδικτύου από άλλα μέρη της Ελλάδος.

Επίσημος προσκεκλημένος και ομιλητής ήταν ο π. Γεώργιος Μίλκας, θεολόγος, εκπαιδευτικός, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου και Υ. Θ. Ευαγγελιστρίας Ευόσμου Θεσσαλονίκης. Ο π. Γεώργιος, έχοντας μεγάλη πείρα σε θέματα που αφορούν την οικογένεια και τους νέους, ανέπτυξε το θέμα «Βήματα προς την Αγιότητα στο πλάι των παιδιών μας».

Η ομιλία του είχε έξι άξονες, έξι σημαντικά σημεία που πρέπει να προσέχουν οι γονείς, καθώς διαπαιδαγωγούν τα παιδιά τους εν Χριστώ. Επιγραμματικά τα σημεία αυτά είναι τα εξής:

α. Ο Εκκλησιασμός όλης της οικογένειας, κυρίως την Κυριακή β. οι γονείς να είναι παράδειγμα προς τα παιδιά γ. η Αγάπη και η Ενότητα ανάμεσα στο ζευγάρι δ. η υπακοή των παιδιών προς τους γονείς, χωρίς να καταργείται η ελευθερία τους ε. η βοήθεια των γονιών προς τα παιδιά να διακρίνουν το θέλημα του Θεού στ. η χαρά και ο ευχαριστιακός τρόπος ζωής στην οικογένεια φέρνουν την λιακάδα, την Αγιότητα.

Μετά το πέρας της εισηγήσεως έλαβε το λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος ευχαριστώντας τον π. Γεώργιο Μίλκα και όλους τους συμμετέχοντες και επισημαίνοντας ότι χωρίς Θεό δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, αφού ο Θεός είναι η απαντοχή και ελπίδα μας. Η χαρά και η αγιότητα έρχονται στην οικογένεια όταν υπάρχει Αγάπη και αξιοποιούμε καταλλήλως τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος.

Μετά την κατατοπιστική αυτή ομιλία του π. Γεωργίου και την παρέμβαση του Σεβασμιωτάτου ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι να λέμε και στα εύκολα και στα δύσκολα «Δόξα τω Θεώ» και να το εννοούμε.

Θα ακολουθήσουν άλλες δύο διαδικτυακές συναντήσεις, την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 και ώρα 8 μ.μ., με ομιλητή τον π. Αντώνιο Καλλιγέρη, διευθυντή του Γραφείου ποιμαντικής της οικογένειας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, και την Κυριακή 11

11 Απριλίου 2021 και ώρα 8 μ.μ., με ομιλητή τον π. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο, τον π. Λίβυο, γνωστό συγγραφέα, κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας στην Κρήτη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων