13/05/2023 13/05/2023 Λόγω των εθνικών εκλογών οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα μεταφέρθηκαν από τις 21 Μαΐου, που γίνονται κάθε χρόνο, στις 12 και 13 Μαΐου 2023. Χθες το απόγευμα της Παρασκευής 12 Μαΐου 2023,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τίμησε τους πρωτεργάτες της Ένωσης των Επτανήσων...
13 Μαΐου, 2023 - 18:16
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2023 - 18:14

Εκδηλώσεις για την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα στην Κέρκυρα

Διαδώστε:
Εκδηλώσεις για την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα στην Κέρκυρα

Λόγω των εθνικών εκλογών οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα μεταφέρθηκαν από τις 21 Μαΐου, που γίνονται κάθε χρόνο, στις 12 και 13 Μαΐου 2023.

Χθες το απόγευμα της Παρασκευής 12 Μαΐου 2023,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τίμησε τους πρωτεργάτες της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα το 1864, τελώντας επιμνημόσυνες δεήσεις και με την κατάθεση στεφάνων στον ναό της Αγίας Τριάδος στη Γαρίτσα, όπου βρίσκεται ο τάφος του Μητροπολίτη Κερκύρας Αθανασίου Πολίτη, και στην Μονή Πλατυτέρας, όπου βρίσκεται ο τάφος του μεγάλου πατριώτη, πρώτου γραμματέα της Επτανήσου Πολιτείας το 1800 και μετέπειτα πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννου Καποδίστρια.
 Δοξολογία, εξάλλου, τελέστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Μαΐου 2023 στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος στη συνέχεια παρακολούθησε την επίσημη εκδήλωση που διεξήχθη στην Ιόνιο Βουλή και τον πανηγυρικό της ημέρας, τον οποίο εξεφώνησε ο Δρ. Ιστορίας και υποστράτηγος ε.α. Νικόλαος Κουρκουμέλης, με θέμα την δημόσια εκπαίδευση στην δίνη των χρόνων πριν την Ένωση.
Στην συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Ένωσης των Επτανήσων στην μνήμη του πρωτεργάτου της Ενώσεως μακαριστού Μητροπολίτου Κερκύρας Αθανασίου Πολίτου και των αγωνιστών Κερκυραίων και άλλων Επτανησίων, παρουσία των αρχών της Κέρκυρας.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την τέλεση της καθιερωμένης παρέλασης των πολιτιστικών σωματείων, των μαθητών και των προσκόπων, ενώ συμμετείχαν οι φιλαρμονικές “ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ”, “ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ”, “ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ” και “ΠΑΛΑΙΑ”
  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων