10/12/2022 10/12/2022 Στο πλαίσιο του εορτασμού της Μητρόπολης των εορτών, την Γέννηση του Κυρίου μας, η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, και ιδιαίτερα το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Βιβλιοπωλείο «θαβώρ», διοργάνωσε έκθεση Ορθοδόξου Παιδικού βιβλίου. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μπογδάνος, ως υπεύθυνος του Γραφείου...
10 Δεκεμβρίου, 2022 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 10/12/2022 - 9:52

Έκθεση Χριστιανικού Παιδικού Βιβλίου από την Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας

Διαδώστε:
Έκθεση Χριστιανικού Παιδικού Βιβλίου από την Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Μητρόπολης των εορτών, την Γέννηση του Κυρίου μας, η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, και ιδιαίτερα το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Βιβλιοπωλείο «θαβώρ», διοργάνωσε έκθεση Ορθοδόξου Παιδικού βιβλίου.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μπογδάνος, ως υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως, συνεπικουρούμενος από τους συνεργάτες-στελέχη της Νεότητος. Στην έκθεση πέραν των εκτεθειμένων και επιλεγμένων βιβλίων, υπάρχει πρόγραμμα παράλληλων δραστηριοτήτων για παιδιά και εορταστικών Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, διαλέξεις- ομιλίες προς γονείς και εκπαιδευτικούς, χειροτεχνίες, δώρα για τα παιδιά και άλλα.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 9 έως τις 18 Δεκεμβρίου.

Σήμερα, περί την 6ην απογευματινή έγινε ο Αγιασμός των εγκαινίων της εκθέσεως με την συμμετοχή γονέων, εκπαιδευτικών και κληρικών. Την εκπαιδευτική κοινότητα εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Πέτρος Αγγελόπουλος, η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας κ. Δέσποινα Σαββίδου και οι επικεφαλείς των μαθητικών δράσεων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι και ο Περιφερειακός Διευθυντής και η Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, συνέβαλλαν τα μέγιστα ώστε βάση προγράμματος να επισκεφτούν τα σχολεία της Πόλεως μας την έκθεση, συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς. Ήδη έχουν δηλώσει άνω των 700 παιδιών των σχολείων για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, αλλά και μεγάλος αριθμός των κατηχητικών σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά τον Αγιασμό που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, κήρυξε την έναρξη της Εκθέσεως, ευχαριστώντας όλους όσους κοπίασαν για την οργάνωση και την εύρυθμη λειτουργία όλων των ημερών. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Εκπαίδευσης για την αμέριστη συμπαράσταση στο κοινό έργο της Παιδείας που αφορά και την Εκπαίδευση αλλά και την Εκκλησία μας.

Έπειτα ο Περιφερειακός Διευθυντής κ. Αγγελόπουλος προσφώνησε και εκείνος, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα του βιβλίου για τους μαθητές, στην δύσκολη ηλεκτρονική εποχή που απορροφώνται μικροί και μεγάλοι.

Κύριος ομιλητής ήταν προσκεκλημένος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Γεννάδιος Κουτσόπουλος, Ιεροκήρυκας Της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής ,Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος και μέλος της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο Σωτήρ».

Ο π. Γεννάδιος απευθυνόμενος τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους παρισταμένους Γονείς και κληρικούς, ομίλησε για ένα σύγχρονο και φλέγον θέμα με τίτλο «Χτίζοντας Γέφυρες Επικοινωνίας στην Οικογένεια». Υπογράμμισε την αναγκαιότητα της επικοινωνίας και της κατανόησης από την πλευρά των γονέων προς τα παιδιά τους, και την ενίσχυση των παιδιών στην αυτοεκτίμηση τους. Ο κίνδυνος της απογοήτευσης των νέων παιδιών στην προσπάθεια της διαμόρφωσης και της ανάδειξης της προσωπικότητας τους, είναι ο μέγιστος κίνδυνος προκειμένου να απογοητευτούν και να οδηγηθούν σε αδιέξοδα αποτυχίας. Επομένως δεν μπορεί και δεν πρέπει κανένας να τα απογοητεύσει, αλλά να προσπαθήσει να τα βοηθήσει, και στην αυτοεκτίμηση και στην απόκτηση της ταυτότητας τους.

Ο π. Γεννάδιος χρησιμοποίησε πολλά παραδείγματα τα οποία φορούν παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, τα οποία ήταν πραγματικά και όχι θεωρητικά.

Στο τέλος ευχήθηκε να έχει αυτή η έκθεση περιεχόμενο εποικοδομητικό τόσο για τα παιδιά που θα συμμετάσχουν, όσο και για τους γονείς οι οποίοι συναγωνίζονται με τα παιδιά τους.

Μετά την ομιλία ακολούθησε μικρά δεξίωση και περιήγηση στο χώρο της Εκθέσεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων