10/11/2022 10/11/2022 Στο Δημοτικό κοιμητήριο της πόλης της Κέρκυρας, όπου ενταφιάστηκε το 1924 o Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης και ο τάφος του βρίσκεται δίπλα στον κοιμητηριακό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου μας, λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022. Παρέστησαν πολλοί κληρικοί, η...
10 Νοεμβρίου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2022 - 23:59

Κέρκυρα: Η εορτή του Αγίου Αρσενίου στον τόπο της ταφής του

Διαδώστε:
Κέρκυρα: Η εορτή του Αγίου Αρσενίου στον τόπο της ταφής του

Στο Δημοτικό κοιμητήριο της πόλης της Κέρκυρας, όπου ενταφιάστηκε το 1924 o Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης και ο τάφος του βρίσκεται δίπλα στον κοιμητηριακό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου μας, λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022.

Παρέστησαν πολλοί κληρικοί, η Δήμαρχος Κέρκυρας, η Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου, αντιδήμαρχοι και πολλοί ευλαβείς προσκυνητές, όπου μετά τη Θεία Λειτουργία, λιτανεύτηκαν τα Ιερά Λείψανά του και η αγία εικόνα του, ανάμεσα στα μνήματα του κοιμητηρίου.

Η πομπή κατέληξε στον τάφο του Αγίου, επί του οποίου αναπέμφθηκε δέηση, τελέστηκε αρτοκλασία, και ευλογήθηκαν τα κόλλυβα του Αγίου.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Αρσενίου, ο οποίος ως άλλος Μωϋσής οδήγησε τον λαόν του από την σκλαβωμένη πατρίδα μας την Καππαδοκία στην ελεύθερη Ελλάδα, και υπερασπίζοντας τον λαό του με τη πνευματική του υπόσταση αλλά και το δυνατό λόγο του, τους εμφύτευσε την αγάπη , τον πόθο και την ελπίδα στον Κύριο μας, για να μπορέσουν να σταθούν έπειτα από την εξαθλίωση της προσφυγιάς που τους επεφυλάχθη.

Έπειτα, παρέδωσε την αγία του ψυχή, και η συνείδηση του λαού του, του επεσφράγισε την αγιότητα του βίου του, μεταξύ των οποίων και ο μαθητής του και πνευματικός υιός του ο άγιος Παϊσιος, ο οποίος ηκολούθησε τα βήματα του.

Στην μεταβαλλόμενη εποχή που ζούμε, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κερκύρας, χρειάζεται να μιμηθούμε την ζωή των Αγίων μας, τους οποίους προβάλει η αγάπη του Θεού σ εμάς, για να μπορούμε να τους μιμούμαστε και να υπερβαίνουμε την απόγνωση της περριρέουσας ατμόσφαιρας, που δημιουργείται από την άρνηση των λεγομένων κρίσεων, οι οποίες ακολουθούν η μία την άλλη. Χρειάζεται να παραθέσουμε τον εαυτό μας στα χέρια του Θεού, αυτό ακριβώς που έκαναν και οι πρόσφυγες αδελφοί μας, και κράτησαν την απαντοχή τους και την ελπίδα τους μέσα στον ορυμαγδό της προσφυγιάς.

Ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε, ότι φέτος με αφορμή τα 100 χρόνια που συμπληρώνονται, θυμόμαστε ακόμη περισσότερο τις θλιβερές ημέρες της καταστροφής της Πατρίδας μας και του πολιτισμού μας της Ανατολής, όπου τρεις χιλιάδες χρόνια ήκμασε το ελληνικό πνεύμα και οι επιστήμες του ελληνικού λαού.

Εκεί κηρύχθηκε το Ευαγγέλιο από τον Απόστολο Παύλο και τους άλλους Αποστόλους, και δεν πρέπει ποτέ να λησμονούμε την ιστορία μας, αλλά να προσευχόμαστε για αυτά τα αγιασμένα χώματα τα οποία ποτίστηκαν από μαρτυρικά αίματα, και από τα δάκρυα και τις προσευχές οσίων και αγίων ανθρώπων.

Επιπλέον, γιορτάζουμε 98 έτη από την κοίμηση του Αγίου Αρσενίου στην Κέρκυρα μας, ένα ακόμη δώρο που μας χάρισε ο Θεός στον τόπο μας.

Τέλος, ευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος τόσο στην κ. Δήμαρχο, όσο και στο λαό του Θεού, η Χάρις του Θεού με τις πρεσβείες του Αγίου Αρσενίου, να σκεπάζει την Ιερά Μητρόπολη και όλο τον Ορθόδοξο Χριστιανικό κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σουρωτή: Λαϊκό προσκύνημα στην κάρα του Αγ. Αρσενίου (ΦΩΤΟ / ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων