02/09/2022 02/09/2022 Στην Κέρκυρα βρίσκεται για λίγες ημέρες ο αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αλέξανδρος Καρλούτσος, μετά της πρεσβυτέρας του, που είναι και η ιδιαιτέρα πατρίδα της ιδίας. Στα πλαίσια της ολιγοημέρου επίσκεψής του στο νησί, σήμερα επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο, που είχε γόνιμη συζήτηση τόσο για την ομογένεια στην Αμερική, όσο...
02 Σεπτεμβρίου, 2022 - 19:31
Τελευταία ενημέρωση: 02/09/2022 - 19:32

Επίσκεψη του π. Αλεξάνδρου Καρλούτσου στον Μητροπολίτη Κερκύρας

Διαδώστε:
Επίσκεψη του π. Αλεξάνδρου Καρλούτσου στον Μητροπολίτη Κερκύρας

Στην Κέρκυρα βρίσκεται για λίγες ημέρες ο αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αλέξανδρος Καρλούτσος, μετά της πρεσβυτέρας του, που είναι και η ιδιαιτέρα πατρίδα της ιδίας.

Στα πλαίσια της ολιγοημέρου επίσκεψής του στο νησί, σήμερα επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο, που είχε γόνιμη συζήτηση τόσο για την ομογένεια στην Αμερική, όσο και για τα εθνικά προβλήματα, που αφορούν την πατρίδα μας, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος, είναι μια σημαντική προσωπικότητα για την ομογένεια της Αμερικής, ο οποίος εκτιμάται ιδιαιτέρως από τον Λευκό οίκο, αλλά και από όλους τους Προέδρους της Αμερικής. Μάλιστα δε, ο Πρόεδρος της Αμερικής Τζο Μπάιντεν, τον τίμησε με το εξόχως τιμητικό Χρυσό μετάλλιο της Αμερικής, που μόνον τρεις Έλληνες έως τώρα έχουν τιμηθεί με αυτή την υψηλή διάκριση. Ο πατήρ Αλέξανδρος είναι και ο σύνδεσμος μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της ομογένειας. Είναι επίσης ο στενότατος συνεργάτης του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Στα πλαίσια όλων των συζητήσεων που είχε με τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη κ. Νεκτάριο, του απηύθυνε τιμητική πρόσκληση, για να επισκεφθεί για άλλη μια φορά την Αμερική, και να είναι ο φιλοξενούμενος του, προκειμένου να τον ξεναγήσει και στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο σημείο μηδέν της Νέας Υόρκης, που εσχάτως ανέλαβε ο ίδιος, την ολοκλήρωση της ανοικοδόμησης του ως άνω ιερού Ναού, που είναι ένα σημείο αναφοράς για την Εκκλησία της Αμερικής.

Εν τέλει, ο Σεβασμιώτατος κ. Νεκτάριος, τον παρασημοφόρησε με το Χρυσό Σταυρό του Αγίου Σπυρίδωνος, και του παρέδωσε το ανάλογο πιτάκιο, που είναι δια γνώμην μητροπολιτικήν.

Αντήλλαξαν επιπλέον δώρα, και ευχήθηκε στον πατέρα Αλέξανδρο να έχουν καλή διαμονή, στο υπόλοιπο της διαμονής του στην Κέρκυρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων