05/02/2024 05/02/2024 Με την συμμετοχή πολλών ενδιαφερομένων, κυρίως νέων ζευγαριών, συνεχίστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου 2024 οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας για το έτος 2023-204. Ομιλητής στη συνάντηση ήταν ο εκλεκτός ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας κ. Γρηγόρης Βασιλειάδης, ο οποίος μίλησε με θέμα “Για πιο βαθιές και ζωντανές σχέσεις”. Ο ομιλητής αναφέρθηκε...
05 Φεβρουαρίου, 2024 - 14:17
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2024 - 13:42

Η 3η συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας

Διαδώστε:
Η 3η συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας

Με την συμμετοχή πολλών ενδιαφερομένων, κυρίως νέων ζευγαριών, συνεχίστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου 2024 οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας για το έτος 2023-204. Ομιλητής στη συνάντηση ήταν ο εκλεκτός ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας κ. Γρηγόρης Βασιλειάδης, ο οποίος μίλησε με θέμα “Για πιο βαθιές και ζωντανές σχέσεις”.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην ανάγκη ενηλικίωσης των ανθρώπων, που ξεκινά από το γεγονός της ανάληψης της ευθύνης για τη ζωή και τις σχέσεις τους. Αυτό επιτυγχάνεται πρωτίστως στην οικογένεια. Αν οι γονείς δεν καλλιεργήσουν στα παιδιά την ικανότητα να παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους, ασκούν μια υπερπροστατευτικότητα στο όνομα της αγάπης και δεν θέλουν να τα αποχωριστούν, τότε αυτά τα παιδιά δεν θα ενηλικιωθούν ψυχικά, με αποτέλεσμα να μεταβιβάζουν την όποια ανευθυνότητά τους σε όσες και όσους σχετιστούν μαζί τους. Δεν θα θέλουν ώριμες σχέσεις, σχέσεις ελευθερίας, αλλά θα προσπαθούν να βρούνε υποκατάστατα των γονέων τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χτίσουν ισχυρές προσωπικότητες.

Η οριοθέτηση, η αποδοχή ότι μπορούμε και πρέπει να κάνουμε λάθη για να μάθουμε, η ενασχόληση των γονέων με τη σχέση τους, είναι κλειδιά για οδηγηθούν όλοι, νεώτεροι και μεγαλύτεροι στην ψυχική ενηλικίωση. Ο κ. Βασιλειάδης τόνισε ακόμη ότι χρειάζεται να σπάσουμε την ψευδαίσθηση του άτρωτου εαυτού μας, να μάθουμε να ταπεινωνόμαστε, να βρίσκουμε τα προβλήματά μας και να μην αυταπατόμαστε ότι όλα είναι καλά σε μας και φταίνε οι άλλοι που δεν μας καταλαβαίνουν. Η εποχή μας δεν το επιτρέπει αυτό, αλλά ο αγώνας είναι προσωπικός. Η παράδοση της Εκκλησίας μας μπορεί να βοηθήσει πολύ, ιδίως η ασκητική, προς αυτή την κατεύθυνση.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος τόνισε ότι στην εποχή μας η οικογένεια διασαλεύεται, καθώς απειλείται η οντολογία και η φυσιολογία του ανθρώπινου προσώπου. Σχεδόν οι μισοί και πάνω γάμοι διαλύονται. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να ξαναχτίσουμε υγιείς σχέσεις, με τη βοήθεια και της πνευματικότητας της Εκκλησίας, και ότι χρειάζεται πνεύμα μαθητείας που το έχουμε όλοι ανάγκη. Σ’ αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει και ο θεσμός της Σχολής Γονέων της τοπικής Εκκλησίας και ο ίδιος τον στηρίζει και χαίρεται για το ότι ελκύει το ενδιαφέρον πολλών νέων. Συνεχάρη τον ομιλητή και ευχαρίστησε τον Πρωτ. Σπυρίδωνα Τριαντάφυλλο, υπεύθυνο της Σχολής Γονέων, για την προσπάθεια. Κατόπιν, ο κ. Νεκτάριος ευλόγησε την βασιλόπιτα της Σχολής.

Για τα βιβλία του συγγραφέα και ψυχοθεραπευτή κ. Γρηγόρη Βασιλειάδη μίλησε καταλλήλως ο Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος συντόνισε και την ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Καθόλη τη διάρκεια της συνάντησης, παιδαγωγοί του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΛΛΟΥ απασχόλησαν με δραστηριότητες τα παιδιά που οι γονείς τους παρακολούθησαν την εκδήλωση.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων