27/09/2020 27/09/2020 Στον ιερό ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπαρμιώτισσας στο Τεμπλόνι της Κέρκυρας λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος παρουσίασε τον νέο εφημέριο της ενορίας αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Μακρή. Απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τους προέτρεψε να μην λησμονούν τον Θεό και να μείνουν...
27 Σεπτεμβρίου, 2020 - 20:34
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2020 - 20:31

“Η ακαταστασία των καιρών χρειάζεται πίστη για να γιατρευτεί”

Διαδώστε:
“Η ακαταστασία των καιρών χρειάζεται πίστη για να γιατρευτεί”

Στον ιερό ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπαρμιώτισσας στο Τεμπλόνι της Κέρκυρας λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος παρουσίασε τον νέο εφημέριο της ενορίας αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Μακρή.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τους προέτρεψε να μην λησμονούν τον Θεό και να μείνουν εντός της ζωής της Εκκλησίας, σε μία εποχή διχασμού και αγωνίας. Ζήτησε να θυμηθούν ότι στο ευαγγέλιο της ημέρα ο Χριστός λέει στον απόστολο Πέτρο «από του νυν ανθρώπους έση ζωγρών». Κάθε στιγμή είναι καινούργια αρχή. Καλούμαστε να αποδεχτούμε την σωτηρία που ο Χριστός μας δόθηκε όχι στο μέλλον, αλλά τώρα. Να αφήσουμε στην άκρη τον υπολογισμό και το συμφέρον που έχει να κάνει με τον εγωισμό. Να μην σκεφτόμαστε τι θα κερδίσουμε από την κατά κόσμον ζωή μας, αλλά να να ακολουθούμε το ήθος της πίστης μας. Η ακαταστασία των καιρών μας χρειάζεται πίστη για να γιατρευτεί.

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων