01/05/2021 01/05/2021 Στον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης, το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 30 Απριλίου 2021, χοροστάτησε στην ακολουθία του Επιταφίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Στην περιφορά του Επιταφίου που ήταν λιτή, στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού ναού, μέχρι το ύψος των παλαιών Δικαστηρίων, συμμετείχαν ο Μητροπολίτης, ο ιερός κλήρος και...
01 Μαΐου, 2021 - 7:17

Η Ακολουθία του Επιταφίου στην Κέρκυρα

Διαδώστε:
Η Ακολουθία του Επιταφίου στην Κέρκυρα

Στον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης, το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 30 Απριλίου 2021, χοροστάτησε στην ακολουθία του Επιταφίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Στην περιφορά του Επιταφίου που ήταν λιτή, στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού ναού, μέχρι το ύψος των παλαιών Δικαστηρίων, συμμετείχαν ο Μητροπολίτης, ο ιερός κλήρος και οι ιεροψάλτες, ενώ οι εκπρόσωποι των αρχών παρέμειναν στην είσοδο του ναού και οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών εντός του ναού, ώστε να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Απέδωσαν τιμές παιανίζοντας μικρά τμήματα των Φιλαρμονικών ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ και ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, παραταγμένα δεξιά και αριστερά της εισόδου του ναού, χωρίς να μετακινηθούν.

Στο τέλος ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι η ανάσταση του Κυρίου μας, που ήταν η προσδοκία όλης της ανθρωπότητας, θα δώσει σε όλους όσοι την αποδεχτούν την ευλογία της συνανάστασης, για να ζήσουμε εν τη επουρανίω βασιλεία.

Ο κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον αστυνομικό διευθυντή κ. Ματθαίο Γιαννούλη για την συνεργασία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων