13/09/2022 13/09/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, όπως και όλοι οι ιεροκήρυκες πατέρες της Ιεράς Μητροπόλεως, κάλυψαν με την παρουσία τους, τους αγιασμούς στα σχολεία, τόσο της πόλεως, όσο και της Λευκίμης, αλλά και της Βόρειας Κέρκυρας και των Παξών, με τους αγιασμούς στα σχολεία. Ο Σεβασμιώτατος παρέστη στον αγιασμό του σχολικού...
13 Σεπτεμβρίου, 2022 - 8:30
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2022 - 8:41

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στα σχολεία της Κέρκυρας

Διαδώστε:
Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στα σχολεία της Κέρκυρας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, όπως και όλοι οι ιεροκήρυκες πατέρες της Ιεράς Μητροπόλεως, κάλυψαν με την παρουσία τους, τους αγιασμούς στα σχολεία, τόσο της πόλεως, όσο και της Λευκίμης, αλλά και της Βόρειας Κέρκυρας και των Παξών, με τους αγιασμούς στα σχολεία.

Ο Σεβασμιώτατος παρέστη στον αγιασμό του σχολικού συγκροτήματος των Καστελλάνων Μέσης, Γυμνασίου και Λύκείου, στο σχολικό κέντρο των Κοινοπιαστών της Μέσης Κέρκυρας, που απαρτίζεται από Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία, στο 1Ο ΕΠΑΛ και 5Ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας στη περιοχή του Μαντουκίου. Μαζί με τον Σεβασμιώτατο παρέστησαν και οι εκπρόσωποι τοπικών αρχών, βουλευτές, η περιφερειάρχης, αντιδήμαρχοι και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε στα παιδιά σε οικεία και φιλική γλώσσα, υπογραμμίζοντας τρία σημεία για την ζωή τους. Ότι ο αγώνας για την γνώση, ομοιάζει με εκείνον τον αθλητή ο οποίος αναδεικνύεται νικητής, έπειτα από μακροχρόνια προπόνηση, και στέρηση ορισμένων δικαιωμάτων, τα οποία ίσως τον εμποδίζουν για την επιτυχία του στη νίκη.

Προπονητές είναι οι εκπαιδευτικοί, προπόνηση είναι η επιμέλεια, στέρηση είναι τα άκαιρα για την ζωή της παιδείας προγράμματα, με τα οποία συνήθως οι νέοι άνθρωποι επιδίδονται.
Το δεύτερον σημείον είναι ότι η γνώσις είναι η συνέχεια του Πολιτισμού, της ιστορίας και της Παιδείας του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, στην οποία στηρίχτηκαν οι μεγάλες μορφές των διδασκάλων της αρχαιότητος, και παρήχθη παιδεία, γνώση και επιστήμη για το γένος μας.

Και το τρίτο, είναι ότι σ’ αυτόν τον αγώνα και την προπόνηση, τα παιδιά δεν είναι μόνα τους, αλλά είναι η παρουσία του Ιησού Χριστού κοντά τους, που τελικά με την εκχώρηση του Αγίου Πνεύματος, στηρίζονται σ’ αυτόν τον αγώνα.

Ο Σεβασμιώτατος κυκλοφόρησε και ένα μήνυμα προς τους εκπαιδευτικούς, το οποίο απεστάλη με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο προς έναν έκαστο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων