08/11/2022 08/11/2022 Στην κωμόπολη των Αυλιωτών στη Βόρεια Κέρκυρα, λειτούργησε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Μεταξύ των πιστών εκκλησιάστηκαν και τα δημοτικά σχολεία της κωμοπόλεως. Ο Σεβασμιότατος προσφωνώντας τον λαό στην ομιλία του, ανέλυσε τα περί της δημιουργίας του αύλου κόσμου προ της κτίσεως του σύμπαντος...
08 Νοεμβρίου, 2022 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2022 - 19:05

Η εορτή των παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Κέρκυρα (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η εορτή των παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Κέρκυρα (ΦΩΤΟ)

Στην κωμόπολη των Αυλιωτών στη Βόρεια Κέρκυρα, λειτούργησε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Μεταξύ των πιστών εκκλησιάστηκαν και τα δημοτικά σχολεία της κωμοπόλεως. Ο Σεβασμιότατος προσφωνώντας τον λαό στην ομιλία του, ανέλυσε τα περί της δημιουργίας του αύλου κόσμου προ της κτίσεως του σύμπαντος κόσμου. Μάλιστα δε, υπογράμμισε εάν δεν είχαμε την βαρύτητα της ύλης οι άνθρωποι, που σ αυτό διαφέρει η κτιστή πραγματικότητα του ανθρώπου, «βραχύ τι παρ’ ἀγγέλους», θα μπορούσαμε ν’ ατενίσουμε τις αναρίθμητες μυριάδες των αγγελικών δυνάμεων, οι οποίες πληρώνουν το σύμπαν.

Η δημιουργία αυτών των αύλων δυνάμεων, που είναι ασώματες αλλά είναι νόες, δημιουργήθηκαν από τον Θεό για την διακονία του ιδίου του Θεού αλλά και του δημιουργικού έργου Του,ως «πνεύματα αποστελλόμενα εις διακονίαν».

Όταν ο προφήτης Ησαΐας ήλθε σε έκσταση, ατένισε αυτές τις άυλες δυνάμεις, βλέποντας αυτή τη θαυμαστή δημιουργία του Θεού, να είναι κύκλοθεν του θρόνου του Θεού, και να φωνάζουν το «Άγιος, Άγιος, Άγιος Κύριος Σαβαώθ». Στην σύναξη όλων των αρχαγγελικών δυνάμεων ξεχωρίζουν ο αρχάγγελος Γαβριήλ, ο οποίος απεστάλη από τον Θεό στην Παναγία μας, να της μεταφέρει το Ευαγγέλιον του, ότι δηλαδή η Παρθένος θα συλλάβει τον Υιόν και Λόγον του Θεού για να εκπληρωθεί το «απ΄αιώνος σεσιγημένον μυστήριον», και φανέρωσε το όνομα του, όταν η Παναγία μας τον ερώτησε ποιος είναι εκείνος που μεταφέρει αυτό το μήνυμα.


Σε ανάλογη αποστολή σωτηρίας των ανθρώπων, απεκάλυψε και ο αρχάγγελος Μιχαήλ το δικό του όνομα. Οι αγγελικές δυνάμεις υπηρετούν τη διακονία της σωτηρίας των ανθρώπων, προφυλάσσοντάς μας από την πτώση και τον κολασμόν, η οποία οφείλεται στον πόλεμο τον οποίο δέχεται ο άνθρωπος από το εκπεσσόν αγγελικό τάγμα, το οποίο αυτονομήθηκε από τον Θεό, και έκτοτε υποστασιάστηκε το κακόν, και ο πνευματικός αόρατος πόλεμος εναντίον του Θεού και του δημιουργικού του έργου «είδον τον σατανάν πεσόντα ως αστραπή εκ του ουρανού».

Σήμερα λοιπόν πανηγυρίζει ο ουρανός, σήμερα ευχαριστούμε τον Θεό για την προστασία την οποία χάρισε στους ανθρώπους, που ενώ στην αρχή ο άνθρωπος πλάστηκε «βραχύ τι παρ’ ἀγγέλους», μετά όμως την ανάληψη της ανθρώπινης φύσης μας από τον Υιόν και Λόγον του Θεού, και αξιώθηκε της κοινωνίας της θείας φύσεως ο άνθρωπος, υπερβαίνει κατά τούτο τους αγγέλους, οι άγγελοι δεν κοινωνούν θείας φύσεως, ο άνθρωπος όμως γίνεται μέτοχος της αφθάρτου φύσεως του Θεού.


Ας ευχαριστήσουμε λοιπόν τον Τριαδικό Θεό για όλες τις δωρεές και την αγάπη με την οποία επιδαψίλευσε τον άνθρωπο.
Στο τέλος ευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος σε όλους τους ανθρώπους Χρόνια Πολλά, εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία των νέων παιδιών, και ευχήθηκε πάντοτε να τιμούμε τον φύλακα Άγγελο μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων