26/04/2023 26/04/2023 Με λαμπρότητα γιορτάστηκε ο Άγιος Απόστολος και Ευαγγελιστής Μάρκος στην ομώνυμη κωμόπολη της Κέρκυρας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος λειτούργησε και ομίλησε στον εορτάζοντα ιερό ναό του Αγίου Μάρκου, τον οποίο ο ίδιος είχε την ευλογία να εγκαινιάσει προ δεκαπενταετίας. Στον ιερό ναό, προΐσταται ο σεβάσμιος πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Χονδρογιάννης,...
26 Απριλίου, 2023 - 8:50
Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2023 - 8:04

Η εορτή του Ευαγγελιστού Μάρκου στην Κέρκυρα

Διαδώστε:
Η εορτή του Ευαγγελιστού Μάρκου στην Κέρκυρα

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε ο Άγιος Απόστολος και Ευαγγελιστής Μάρκος στην ομώνυμη κωμόπολη της Κέρκυρας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος λειτούργησε και ομίλησε στον εορτάζοντα ιερό ναό του Αγίου Μάρκου, τον οποίο ο ίδιος είχε την ευλογία να εγκαινιάσει προ δεκαπενταετίας.

Στον ιερό ναό, προΐσταται ο σεβάσμιος πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Χονδρογιάννης, ο οποίος από την αρχή της διακονίας του, ανοικοδόμησε με κόπο αλλά και την συνεργασία εκλεκτών συνεργατών του, τον ως άνω Ιερό Ναό.
Ο Σεβασμιώτατος κατά την Θεία Λειτουργία, λειτούργησε και ομίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα, μεταξύ των οποίων παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Μεταλληνός, Αντιδήμαρχοι, ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Σπύρος Σπύρου, ως και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Μάρκου, ο οποίος ενώ δεν ήταν εκ των στενών μαθητών του Κυρίου μας, εν τούτοις φαίνεται ότι στο πατρικό του σπίτι, και συγκεκριμένα στο υπερώον, ο Ιησούς Χριστός τέλεσε τον Μυστικό Δείπνο και την παράδοση των φρικτών μυστηρίων της Θείας Ευχαριστίας.
Νεανίας τότε, ακολούθησε τον Κύριο μας στον κήπο της Γεθσημανής, και παρακολούθησε όλα τα γεγονότα, από την προδοσία έως και την σύλληψη Του.
Ο Μάρκος ακολούθησε τους Αποστόλους Παύλο και Βαρνάβα στις περισσότερες περιοδείες των. Συνέγραψε το συνοπτικό Ευαγγέλιο του, το οποίον κυρίως αναφέρει, τα περισσότερα θαύματα τα οποία επιτέλεσε ο Κύριος μας.
Κι αυτό το έκανε διότι ήθελε οι αναγνώστες όπου κι αν διεδόθη το Ευαγγέλιο, να πειστούν ότι ο Ιησούς Χριστός είναι όντως ο απεσταλμένος Μεσσίας, για την Λύτρωση της ανθρωπότητας. Αυτή η Λύτρωσις της ανθρωπότητος, είναι εκείνη η οποία συνεχίζεται και στις ημέρες μας. Οι άνθρωποι σήμερα είναι επηρεασμένοι από πολλά γεγονότα, και έχουν σύγχυση γύρω από το πρόσωπο του Ιησού Χριστού.
Μέσα από αυτή τη σύγχυση, προβάλλει η αμφισβήτηση, και από την αμφισβήτηση, οι άνθρωποι έφθασαν στην σκληροκαρδία της αθεΐας και της απιστίας.
Σήμερα λοιπόν, το Ευαγγέλιον του Ευαγγελιστού Μάρκου, όπως και τα υπόλοιπα Ευαγγέλια, είναι τα πιο επίκαιρα, καθώς με το φως της αλήθειας μπορούν να φωτίσουν τις σκοτισμένες συνειδήσεις μας, προκειμένου να λάβουμε απόφαση επιστροφής στον αληθινό Θεό.
Εάν η ανθρωπότητα παραμείνει μέσα στο τέλμα το πνευματικό, τότε είναι σαν να ζητάει την αυτοκαταστροφή της, διότι όλες οι προτάσεις τις οποίες προσφέρει το σύγχρονο γίγνεσθαι, δεν φέρουν καμία ελπίδα και κανένα φως στη ζωή των ανθρώπων.
Η μοναδική ελπίδα και το φως στη ζωή μας, είναι η Ανάσταση του Χριστού μας, την οποία κατήργησε ο ίδιος ο Κύριος μας δια του θανάτου Του, και μας έδωσε την ελπίδα, την ανεκλάλητη χαρά και το φως στη ζωή του κόσμου.
Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες, αναφωνώντας την επινίκιο ιαχήν, «Χριστός Ανέστη!- Αληθώς Ανέστη!»
 
 
 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων