29/09/2023 29/09/2023 Στο πλευρό των πλημμυροπαθών από τις πρόσφατες κακοκαιρίες στη Θεσσαλία, καθώς και των πυρόπληκτων από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού στη Θράκη, στέκεται έμπρακτα η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων. Στο πλαίσιο αυτό η Ιερά Μητρόπολη δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την ανθρωπιστική βοήθεια που απεστάλη στις δοκιμαζόμενες Ιερές Μητροπόλεις αυτών των περιοχών....
29 Σεπτεμβρίου, 2023 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2023 - 16:40

Η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας δίπλα στους πλημμυροπαθείς και στους πυρόπληκτους

Διαδώστε:
Η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας δίπλα στους πλημμυροπαθείς και στους πυρόπληκτους

Στο πλευρό των πλημμυροπαθών από τις πρόσφατες κακοκαιρίες στη Θεσσαλία, καθώς και των πυρόπληκτων από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού στη Θράκη, στέκεται έμπρακτα η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων.

Στο πλαίσιο αυτό η Ιερά Μητρόπολη δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την ανθρωπιστική βοήθεια που απεστάλη στις δοκιμαζόμενες Ιερές Μητροπόλεις αυτών των περιοχών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων:

«Με εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου η Ιερά Μητρόπολις απέστειλε στις δοκιμαζόμενες από τις πλημμύρες Ιερές Μητροπόλεις τα κάτωθι: 8,5 τόνους ζωοτροφές στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, για τους κτηνοτρόφους του Μακρυχωρίου Καρδίτσας. 6 τόνους ζωοτροφές στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου για τους κτηνοτρόφους της περιοχής Κουλουρίου Λαρίσης. 500 κοτόπουλα για τα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στον Βόλο. Στην Μητρόπολη Δημητριάδος είχε σταλεί ήδη ένα φορτηγό γεμάτο με παλέτες με νερά. 3074 Ευρώ για τον δίσκο υπέρ των πλημμυροπαθών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. 1000 Ευρώ για τους πυρόπληκτους της Μητροπόλεως Μαρωνείας στην Κομοτηνή. 1000 Ευρώ για την επισκευή εκκλησιών στην πυρόπληκτη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως. Παράλληλα, διά των ενοριών της η τοπική Εκκλησία στήριξε την προσπάθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (παράρτημα Κέρκυρας) με την συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία απεστάλησαν στις περιοχές που περνούνε τόσα προβλήματα.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας επικοινώνησε με τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες των περιοχών αυτών και εξέφρασε την συμπαράσταση και την αγάπη της τοπικής Εκκλησίας προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων