23/11/2019 23/11/2019 Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, συμπληρώθηκαν δεκαεπτά χρόνια από την ενθρόνιση στην Κέρκυρα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. Με την ευκαιρία αυτής της επετείου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία επί διασαλεύσει αγίας τραπέζης στο καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων Καμάρας, το οποίο ανακαινίστηκε τα τελευταία χρόνια, κατόπιν πρωτοβουλίας του....
23 Νοεμβρίου, 2019 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2019 - 23:01

“Η ιερωσύνη είναι συνδεδεμένη με τη λατρεία και το ιερό θυσιαστήριο”

Διαδώστε:
“Η ιερωσύνη είναι συνδεδεμένη με τη λατρεία και το ιερό θυσιαστήριο”

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, συμπληρώθηκαν δεκαεπτά χρόνια από την ενθρόνιση στην Κέρκυρα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Με την ευκαιρία αυτής της επετείου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία επί διασαλεύσει αγίας τραπέζης στο καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων Καμάρας, το οποίο ανακαινίστηκε τα τελευταία χρόνια, κατόπιν πρωτοβουλίας του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μιλώντας προς τους προσκυνητές της μονής ο Σεβ. κ. Νεκτάριος τόνισε ότι η παράδοση της εκκλησιαστικής ζωής έχει ως κέντρο της τον ναό, τα άγια των αγίων, την αγία Τράπεζα, εκεί όπου τελείται το αναίμακτο μυστήριο της θείας Ευχαριστίας. Η Εκκλησία, με επικεφαλής τον επίσκοπό της, τελεί την ειδική ακολουθία για την διασαλευθείσα αγία τράπεζα, ουσιαστικά επανεγκαινιάζοντας τον ιερό ναό, για να συνεχίσει να λατρεύεται σ αυτόν κατά την εκκλησιαστική τάξη ο Θεός.

Η ιερωσύνη, είπε ο Σεβασμιώτατος, είναι συνδεδεμένη με τη λατρεία και με το ιερό θυσιαστήριο. Δεν είναι απλώς λόγοι ή κοινωνικό έργο, αλλά διακονία του Θεού και του συνανθρώπου, που ξεκινά με την ενότητα πάντων κατά την θεία λειτουργία. Τόσο τα μοναστήρια, όσο και οι ενορίες λειτουργούν για να φανερώνουν την πίστη διά της προσευχής. Αυτό είναι η Εκκλησία: η πίστη που προσεύχεται και λατρεύει, η πίστη που κάνει τον άνθρωπο να μετάσχει στην χάρη του Θεού και να αγιάζεται!

Εκ μέρους του κλήρου και του λαού ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο για την συμπλήρωση των δεκαεπτά χρόνων της καλλικάρπου ποιμαντορίας του ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός.

Ο Σεβ. κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε τους πιστούς που συμμετείχαν στην πνευματική χαρά και τόνισε ότι αυτά τα δεκαεπτά χρόνια δοξάζει τον Θεό που νιώθει την αγάπη των ανθρώπων αδιάπτωτη και ζει την Κέρκυρα ως το σπίτι της καρδιάς του!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων