20/06/2021 20/06/2021 Στον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης Κερκύρας λειτούργησε και τέλεσε τον εσπερινό της Γονυκλισίας το πρωί της Κυριακής 20 Ιουνίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος ήρε τον φόβο από τους μαθητές, οι οποίοι ήταν συνηγμένοι στο υπερώο,...
20 Ιουνίου, 2021 - 19:17
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2021 - 19:12

Η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος ήρε τον φόβο από τους μαθητές

Διαδώστε:
Η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος ήρε τον φόβο από τους μαθητές

Στον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης Κερκύρας λειτούργησε και τέλεσε τον εσπερινό της Γονυκλισίας το πρωί της Κυριακής 20 Ιουνίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος ήρε τον φόβο από τους μαθητές, οι οποίοι ήταν συνηγμένοι στο υπερώο, ένας φόβος που προερχόταν από το γεγονός του μαρτυρίου του Χριστού επάνω στον σταυρό, από την απόρριψη της πίστης από την ιουδαϊκή θρησκευτική ηγεσία, από το ανέτοιμον των μαθητών να αναλάβουν με τις δικές τους δυνάμεις το έργο της σωτηρίας του κόσμου.

Τρία γεγονότα συνέβησαν με την δωρεά του Αγίου Πνεύματος. Το πρώτο ήταν η μεταμόρφωση της γλώσσας των μαθητών. Από την γλώσσα του «θέλω» και του «εγώ» αισθάνονται ότι είναι μηδαμινοί μπροστά στην παρουσία του Θεού και στην κάθοδο του Αγίου Πνεύματος. Θεωρούσαν ότι τα πάντα είναι σκύβαλα, μπροστά στην παρουσία του Θεού. Κι αυτό είναι ένα μήνυμα για μας, να μην είναι υπερυψωμένη η γλώσσα μας, να μην υβρίζουμε τους ανθρώπους, να μην υπερηφανευόμαστε, αλλά να βρισκόμαστε σε επίγνωση της πνευματικής μας καταστάσεως. Το δεύτερον είναι η αλλοίωση της καρδιάς των αποστόλων. Αφαιρέθηκε η πέτρινη καρδιά, η σκληροκαρδία, και με την χάρη του Αγίου Πνεύματος η καρδιά τους μεταποιήθηκε σε πνευματική καρδιά. Τέλος, άλλαξαν όλα τα αισθητήρια των Αγίων Αποστόλων και έβλεπαν τα πάντα και εν πάσι να κυριαρχούνται από τον Χριστό και το Άγιο Πνεύμα. Δεν ζούσαν για τον κόσμο. Είχαν ζητήσει από τον Χριστό, όσο ο Κύριος ήταν μαζί τους, να είναι ηγήτορες, να απολαμβάνουν τις ηδονές του κόσμου. Τώρα αλλοιώνονται τα αισθητήρια των αγίων αποστόλων και αναλαμβάνουν το έργο της διακηρύξεως της αλήθειας της πίστεως.

Επικαλούμαστε κι εμείς το Πανάγιο Πνεύμα να πνεύσει στην ζωή μας. Ικετεύουμε να συγχωρέσει τις αμαρτίες μας, να αναπαύσει τους κεκοιμημένους, να μας αναμένουν όλους μας στην μακαρία ζωή. Όποιος δεν εμποτίσθηκε από την χάρη του Αγίου Πνεύματος, παραμένει απολαμβάνοντας τις ηδονές, την δόξα, την πλεονεξία του κόσμου, χωρίς να έχει την αίσθηση της παρουσίας του Θεού. Οι απόστολοι δέχτηκαν την πληρότητα του Αγίου Πνεύματος και έβλεπαν τα πάντα φωτεινά και στην προσωπική τους ζωή και στο ιεραποστολικό έργο.

Αυτήν την γενέθλιο ημέρα της Εκκλησίας, κατά την οποία απηρτίσθηκε η πρώτη Εκκλησία στα Ιεροσόλυμα, καθότι τρεις χιλιάδες άνθρωποι βαπτίστηκαν, ας την τιμήσει ο καθένας μας ως εκζητητής του Παναγίου Πνεύματος στην ζωή του και στην ζωή μας. Εάν ζώμεν εν Αγίω Πνεύματι και κινούμεθα εν Αγίω Πνεύματι θα ζήσουμε σε άλλες διαστάσεις υψηλές και πνευματικές και τότε θα κατανοήσουμε την παρουσία του Θεού στην ζωή μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων