28/01/2020 28/01/2020 Θεία Λειτουργία στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος τέλεσε το πρωί της Τρίτης 28 Ιανουαρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Στο τέλος της Λειτουργίας τέλεσε μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, ο οποίος εκοιμήθη εν Κυρίω στις 28 Ιανουαρίου 2008....
28 Ιανουαρίου, 2020 - 16:39
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2020 - 17:00

Η Κέρκυρα τίμησε τα 12 χρόνια από την αποδήμηση του μακαριστού Χριστόδουλου

Διαδώστε:
Η Κέρκυρα τίμησε τα 12 χρόνια από την αποδήμηση του μακαριστού Χριστόδουλου

Θεία Λειτουργία στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος τέλεσε το πρωί της Τρίτης 28 Ιανουαρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Στο τέλος της Λειτουργίας τέλεσε μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, ο οποίος εκοιμήθη εν Κυρίω στις 28 Ιανουαρίου 2008.

Μιλώντας στους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο μακαριστός Χριστόδουλος διαποίμανε την Εκκλησία επί 34 χρόνια, 24 χρόνια ως Μητροπολίτης Δημητριάδος και 10 χρόνια ως Αρχιεπίσκοπος Αθηνών. Αγάπησε τους ανθρώπους και αγαπήθηκε από αυτούς. Έβαλε την Εκκλησία στην καρδιά τους. Και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι δεν τον ξεχνούνε όχι μόνο οι δικοί του άνθρωποι, τα πνευματικά του παιδιά, αλλά και ο απλός λαός, που καθημερινά αφήνει λουλούδια στον τάφο του στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας. Οι νέοι τον αγάπησαν όσο κανέναν. Ακόμη αναφέρονται σ’ αυτόν. Μισήθηκε ωστόσο από τους μεγάλους και υψηλούς. Αυτοί που νόμισαν ότι σφετεριζόταν την δόξα και την εξουσία τους. Δεν αναγνώρισαν τι ζητούσε και τι ήθελε για τον Χριστό, την Εκκλησία και την Ελλάδα! Ήταν πατριώτης. Συχνά ακούγεται από τους ανθρώπους η φράση « Πού είσαι Χριστόδουλε;». Τέτοιες προσωπικότητες είναι σπάνιες και στην Εκκλησία και στην πατρίδα μας.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι για τον ίδιο προσωπικά ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος υπήρξε πνευματικός πατέρας, αλλά και διδάσκαλος. Τον δίδαξε την αγάπη για την Εκκλησία και την πατρίδα. Τα τελευταία λόγια του στον Μητροπολίτη Κερκύρας, λίγες μέρες πριν την εκδημία του είναι χαρακτηριστικά: «Ήμουν πάντα δυνατός και θα είμαι. Σεις να κάμετε όσα σας εδίδαξα!»

Ο κ. Νεκτάριος κατέληξε ότι δοξάζουμε όλοι τον Θεό που μας έδωσε τέτοιον πατέρα πνευματικό και ηγέτη, που στόλισε την Εκκλησία με την παρουσία του και προέτρεψε τους πιστούς να τον τιμούνε όχι μόνο ενθυμούμενοι το πρόσωπό του, αλλά αγαπώντας τον Χριστό, την Εκκλησία και την πατρίδα!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων