28/10/2020 28/10/2020 Την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τίμησε η Κέρκυρα με την τέλεση θείας λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης, όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Στο τέλος της λειτουργίας τελέστηκε η καθιερωμένη δοξολογία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Κερκύρας, και με την συμμετοχή των αρχών του τόπου. Τον πανηγυρικό...
28 Οκτωβρίου, 2020 - 18:18
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2020 - 17:47

Η Κέρκυρα τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Διαδώστε:
Η Κέρκυρα τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τίμησε η Κέρκυρα με την τέλεση θείας λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης, όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Στο τέλος της λειτουργίας τελέστηκε η καθιερωμένη δοξολογία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Κερκύρας, και με την συμμετοχή των αρχών του τόπου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος ειδικής Αγωγής κ. Ολίβια Καρδακάρη. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον της πόλης.

Μιλώντας στους πιστούς στην θεία λειτουργία ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι αυτή την ημέρα θυμόμαστε την παρουσία της Παναγίας μας στη ζωή του Γένους, καθώς με την κραταιά σκέπη της βοήθησε ώστε ο λαός μας να αντιτάξει το ΟΧΙ στην επιδρομή του εχθρού. Η Παναγία δεν μας εγκατέλειψε. Βλέπει την ευλάβεια του λαού του Θεού με τον Δημιουργό του. Αυτή η συμφωνία ισχύει από την περίοδο της Παλαιάς Διαθήκης, μεταξύ του Θεού και του Αβραάμ. Ο Θεός υποσχέθηκε ότι θα είναι κοντά στον λαό Του για όσο εκείνος αναγνώριζε τον Θεό ως Δημιουργό και Πατέρα του. Όταν ο λαός στρεφόταν προς την ειδωλολατρία και έπαυε να έχει σχέση μαζί του, τότε και ο Θεός σεβόταν την ελευθερία των ανθρώπων και τους άφηνε μόνος τους, με αποτέλεσμα να περνούνε πολλές δοκιμασίες.

Αυτό συμβαίνει και με τον δικό μας λαό. Όταν στεκόμασταν κοντά στον Θεό, Εκείνος μας στήριζε και μας βοηθούσε και ως έθνος και ως Γένος. Ο Θεός είδε την αδυναμία των ανθρώπων και έκανε έθνη και λαούς και έδωσε σύνορα , για να ζει ο κάθε λαός ελεύθερος. Όσο υπάρχει η ευλογία του Θεού, παίρνουμε δύναμη και προχωρούμε. Όταν φεύγει από τη σκέψη μας ότι είμαστε λαός του Θεού, τότε παραμένουμε έρμαια της πορείας μας, τόσο ως λαός όσο και ως άνθρωποι.

Σήμερα πολλοί λαοί μας κυκλώνουν και η ελευθερία μας απειλείται. Ο Θεός μας δίνει την ευλογία να σκεφτόμαστε και να δρούμε ελεύθεροι στη σκέψη και στη ζωή μας. Αυτό δεν συνεπάγεται ελευθεριότητα, αλλά εν Χριστώ ελευθερία. Όταν παρεκκλίνουμε από τον νόμο και την αλήθεια του Θεού, τότε ο Θεός επιτρέπει να πειραζόμαστε. Ας μη λησμονούμε τις ευεργεσίες του Θεού λοιπόν προς τον λαό μας. Ας μην ξιπαζόμαστε με τα υλικά επιτεύγματα της Δύσης και ας μην απολυτοποιούμε την επιστήμη και την τεχνολογία. Ας ανασυγκροτήσουμε την σκέψη και την ζωή μας και ας πάψουμε να είμαστε ξένοι προς τον Θεό για να Τον έχουμε ευεργέτη και βοηθό. Η Παναγία είναι αυτή που θα μεσιτεύει και ας αποδίδουμε πίστη, ελπίδα και αγάπη για να έχουμε την σκέπη της μαζί μας.

Δείτε φωτογραφίες: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων