04/05/2024 04/05/2024 Σε κλίμα κατάνυξης και με τον ξεχωριστό τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι λιτανείες στην Κέρκυρα έγινε, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, η λιτανεία του Επιταφίου του Μητροπολιτικού Ναού Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης Κέρκυρας, στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Στην καθιερωμένη δέηση που έγινε στο Πεντοφάναρο, ο Σεβασμιώτατος κ. Νεκτάριος,...
04 Μαΐου, 2024 - 10:36

Η λιτανεία του Επιταφίου στην Κέρκυρα

Διαδώστε:
Η λιτανεία του Επιταφίου στην Κέρκυρα

Σε κλίμα κατάνυξης και με τον ξεχωριστό τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι λιτανείες στην Κέρκυρα έγινε, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, η λιτανεία του Επιταφίου του Μητροπολιτικού Ναού Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης Κέρκυρας, στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Στην καθιερωμένη δέηση που έγινε στο Πεντοφάναρο, ο Σεβασμιώτατος κ. Νεκτάριος, απευθυνόμενος στους χιλιάδες προσκυνητές, τόνισε την ανάγκη να δούμε την στάση πέντε κατηγοριών ανθρώπων ενώπιον του Εσταυρωμένου Χριστού. Υπήρξαν και υπάρχουν οι σταυρωτές. Υπήρξαν και υπάρχουν οι χλευαστές. Υπήρξαν και υπάρχουν οι συμφεροντολόγοι, όπως οι στρατιώτες που έβαλαν κλήρο στον άραφο χιτώνα του Χριστού. Υπήρξαν και υπάρχουν όσοι αγαπούνε τον Χριστό αληθινά, όπως η Παναγία και οι γυναίκες που Τον ακολούθησαν μέχρι το τέλος. Υπήρξε και υπάρχει το παράδειγμα του μετανοημένου ληστού, που εισήλθε πρώτος στη Βασιλεία των ουρανών.

Ο κ. Νεκτάριος τις σκέψεις του προτρέποντας τον λαό του Θεού να μείνει στην πίστη και την αγάπη του Χριστού, καθώς και στην μετάνοια, ώστε να αξιωθεί να γιορτάσει κατά τον τρόπο της Εκκλησίας το Άγιον Πάσχα.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων