27/12/2023 27/12/2023 Στον Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου των Ξένων, πλησίον του Ιερού Προσκυνήματος, λειτούργησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, στην εορτή της Σύναξης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Έλαβε αφορμή από το συναξάρι της ημέρας και αναφέρθηκε σε τρία γεγονότα. Αρχικά, στο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου, που είναι και το κυριαρχούν...
27 Δεκεμβρίου, 2023 - 9:47
Τελευταία ενημέρωση: 27/12/2023 - 9:27

Η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Κέρκυρα

Διαδώστε:
Η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Κέρκυρα

Στον Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου των Ξένων, πλησίον του Ιερού Προσκυνήματος, λειτούργησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, στην εορτή της Σύναξης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Έλαβε αφορμή από το συναξάρι της ημέρας και αναφέρθηκε σε τρία γεγονότα.

Αρχικά, στο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου, που είναι και το κυριαρχούν πρόσωπο της εορτής της θείας ενανθρωπήσεως, και την οποία ο Υιός και Λόγος του Θεού, αλλά και Υιός της Θεοτόκου Μαρίας κατ΄άνθρωπον, την ετίμησε και την ανύψωσε στην επουράνια βασιλεία Του.

Η Παναγία μας, υπέστη την τελική κρίση δια της ενικήσεως εις τα σπλάγχνα της του ιδίου του Θεού, και πλέον η Παναγία μας, κατά την Δευτέρα παρουσία του Κυρίου μας δεν θα κριθεί ξανά, όπως όλη η ανθρωπότητα καθώς και μεταξύ αυτών και άγιοι της Εκκλησίας μας.

Το δεύτερον σημείο το οποίο ετόνισε ο Μητροπολίτης είναι η προσκύνηση των Μάγων, που προσέφεραν στο γεννηθέντα Κύριο, Χρυσό, Λίβανο και Σμύρνα. Και ο Κύριος αντιπροσέφερε στην ανθρωπότητα την Βασιλεία των ουρανών, την κατάργηση της ειδωλολατρείας και την απαλλαγή από τον θάνατο, χαρίζοντας μας δια της αναστάσεως μας, την Αθανασία.
Και το τρίτο σημείο, η σφαγή των νηπίων της Βηθλεέμ και των περιχώρων από τον Ηρώδη.

Τούτο το γεγονός, είναι το γνωστό σύνδρομο του Ηρώδου, φοβούμενος την εξουσία του Θεού στην επίγεια Βασιλεία Του.

Αυτό το σύνδρομο το έχουν όλοι οι εξουσιαστές της Γης, φοβούμενοι την παρουσία του Θεού για τα δικά τους εγκόσμια και απάνθρωπα μέτρα εναντίων της ανθρωπότητος, που η στάση των ομοιάζει με την στάση του Ηρώδου, με άλλους τρόπους.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα το φως της Θεότητος που εξεπήγασε από το θεοδέγμον σπήλαιο της Βηθλεέμ, να καταυγάζει την ζωή μας και να κατευθύνει τα βήματα μας, στον δρόμο της Χάριτος του Θεού, δια της αληθούς πίστεως μας.

 

      

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων