07/09/2023 07/09/2023 Το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος δέχτηκε στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως την επίσκεψη της Υφυπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Ράπτη. Την Υφυπουργό συνόδευαν ο βουλευτής Κέρκυρας κ. Στέφανος Γκίκας και οι στενοί συνεργάτες της. Ο θρησκευτικός και πολιτιστικός πλούτος της Κέρκυρας Η συνάντηση έγινε...
07 Σεπτεμβρίου, 2023 - 8:10
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2023 - 8:22

Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη στον Μητροπολίτη Κερκύρας

Διαδώστε:
Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη στον Μητροπολίτη Κερκύρας

Το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος δέχτηκε στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως την επίσκεψη της Υφυπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Ράπτη.

Την Υφυπουργό συνόδευαν ο βουλευτής Κέρκυρας κ. Στέφανος Γκίκας και οι στενοί συνεργάτες της.

Ο θρησκευτικός και πολιτιστικός πλούτος της Κέρκυρας

Η συνάντηση έγινε μέσα σε εγκάρδιο κλίμα και η κ. Ράπτη εξέφρασε στον Σεβασμιώτατο τον θαυμασμό της για τον θρησκευτικό και πολιτιστικό πλούτο της Κέρκυρας και ζήτησε η τοπική Εκκλησία να συνδράμει για μία ακόμη φορά στην προσπάθεια που η πολιτεία καταβάλλει για την περαιτέρω ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού. Τα προγράμματα στηρίζουν η Εκκλησία της Ελλάδος, η Εκκλησία της Κρήτης και οι Μητροπόλεις των Δωδεκανήσων. Η Κέρκυρα όμως ξεχωρίζει τόσο για το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, όσο και για τα μοναστήρια και τις ιστορικές εκκλησίες, μνημεία και τρόπος ζωής που προσθέτουν ευκαιρίες για τον τουρισμό πέρα από τις φυσικές ομορφιές του νησιού.

Η Εκκλησία παράγοντας ανάπτυξης για τον τόπο

Ο κ. Νεκτάριος, αφού ευχαρίστησε την υφυπουργό για την συνάντηση, της τόνισε ότι η Μητρόπολη Κέρκυρας στηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής πολιτείας, επιδιώκει τη συνεργασία μαζί της και θεωρεί πως η Εκκλησία πάντοτε ήταν και θα είναι παράγοντας ανάπτυξης για τον τόπο.

Μάλιστα, ο κ. Νεκτάριος προσέφερε στην κ. Ράπτη ως σημεία του ενδιαφέροντος της τοπικής Εκκλησίας για την ανάδειξη των θρησκευτικών μνημείων του τόπου τις τρεις σπουδαίες εκδόσεις για τον Άγιο Σπυρίδωνα, τα Μοναστήρια της Κέρκυρας και τις εκκλησίες της παλαιάς πόλης.

Η κ. Ράπτη εξέφρασε την χαρά της για τις προσπάθειες αυτές και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την διάθεση και την προσφορά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων