13/04/2020 13/04/2020 Εντός του Ιερού Ναού, κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς πιστούς, με εξαίρεση τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου και τον Προέδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνό, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με την παράδοση, το 1630 ο Άγιος Σπυρίδωνας έκανε το θαύμα του και έσωσε το νησί από την...
13 Απριλίου, 2020 - 11:43
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2020 - 11:23

Κεκλεισμένων των θυρών τίμησαν τον Αγ. Σπυρίδωνα που έσωσε το νησί από την πανώλη

Διαδώστε:
Κεκλεισμένων των θυρών τίμησαν τον Αγ. Σπυρίδωνα που έσωσε το νησί από την πανώλη

Εντός του Ιερού Ναού, κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς πιστούς, με εξαίρεση τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου και τον Προέδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνό, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με την παράδοση, το 1630 ο Άγιος Σπυρίδωνας έκανε το θαύμα του και έσωσε το νησί από την πανώλη. Η αρρώστια, όπως αναφέρουν ιστορικές πηγές, μεταδόθηκε από ένα πλοίο που έφτασε στην Κέρκυρα από την Ιταλία. Παρά τα αυστηρά μέτρα που είχαν λάβει οι αρχές, το κακό δεν υποχωρούσε. Οι άνθρωποι κατέφυγαν στις πρεσβείες του Αγίου Σπυρίδωνος. Λίγο καιρό πριν τις ημέρες του Πάσχα πολλοί ασθενείς τον έβλεπαν στον ύπνο τους να τους ευλογεί και να τους χαρίζει την υγεία.

Επίσης, οι νυκτερινοί σκοποί του Παλαιού Φρουρίου έβλεπαν τη νύχτα ένα φως υπερκόσμιο να αιωρείται, πάνω από το ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. Σιγά, σιγά, μέρα με τη μέρα, τα κρούσματα ελαττώθηκαν μέχρι που έπαυσαν οριστικά την ημέρα των Βαΐων του 1630. Κάθε χρόνο, την Κυριακή των Βαΐων, στην Κέρκυρα πραγματοποιείται η λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα, εις μνήμην του θαύματος που έκανε και γλίτωσε τους κατοίκους από την πανώλη.


Φέτος, λόγω των ειδικών συνθηκών, η λιτανεία μπορεί να πραγματοποιήθηκε εντός του ναού, ωστόσο οι δυο παλαιότερες Φιλαρμονικές «Μάντζαρος» και «Παλαιά» ήταν εκεί, έστω και από το μεγάφωνο.

 

Πηγή: corfutvnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων