03/04/2021 03/04/2021 Στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής στο χωριό Μακράδες στην περιοχή των Παλαιοκαστριτών λειτούργησε το πρωί του Σαββάτου 3 Απριλίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος τέλεσε το εξάμηνο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής της μακαριστής ηγουμένης Νεκταρίας. Στην θεία λειτουργία συλλειτούργησε...
03 Απριλίου, 2021 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2021 - 18:05

Κέρκυρα: Το εξάμηνο μνημόσυνο της Γερόντισσας Νεκταρίας

Διαδώστε:
Κέρκυρα: Το εξάμηνο μνημόσυνο της Γερόντισσας Νεκταρίας

Στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής στο χωριό Μακράδες στην περιοχή των Παλαιοκαστριτών λειτούργησε το πρωί του Σαββάτου 3 Απριλίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος τέλεσε το εξάμηνο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής της μακαριστής ηγουμένης Νεκταρίας.

Στην θεία λειτουργία συλλειτούργησε ο νέος ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παλαιοκαστριτίσσης Αρχιμ. Σωσίπατρος Ασπιώτης, ενώ έψαλλαν η γερόντισσα Ευφημία και μοναχές από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου Αγρού.

Ο κ. Νεκτάριος μίλησε για το νόημα των μνημοσύνων στην ορθόδοξη εκκλησία, καθώς και για τις αρετές της γερόντισσας Νεκταρίας και την αγία υπομονή που έδειξε κατά την διάρκεια της ασθενείας της, προγευομένη την μέλλουσα σωτηρία.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων