13/09/2021 13/09/2021 Αγιασμό στο 11ο Δημοτικό Σχολείο, στο 2ο Γυμνάσιο και στο 2ο Λύκειο πόλεως Κερκύρας τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος σήμερα το πρωί (13 Σεπτεμβρίου) άμα τη ενάρξε της σχολικής χρονιάς. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους δασκάλους και τους καθηγητές, πέρα από «καλή χρονιά», να κρατήσουν ψηλά τη σημαία των ελληνοχριστιανικών αξιών...
13 Σεπτεμβρίου, 2021 - 14:55
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2021 - 14:56

Κερκύρας σε μαθητές: «Η αντίσταση θα φέρει την ανάκαμψη»

Διαδώστε:
Κερκύρας σε μαθητές: «Η αντίσταση θα φέρει την ανάκαμψη»

Αγιασμό στο 11ο Δημοτικό Σχολείο, στο 2ο Γυμνάσιο και στο 2ο Λύκειο πόλεως Κερκύρας τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος σήμερα το πρωί (13 Σεπτεμβρίου) άμα τη ενάρξε της σχολικής χρονιάς. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους δασκάλους και τους καθηγητές, πέρα από «καλή χρονιά», να κρατήσουν ψηλά τη σημαία των ελληνοχριστιανικών αξιών και ηθών σε μια εποχή που οι πάντες καπηλεύονται και την παιδεία και την πίστη των χριστιανών αλλά και την πατρίδα μας.

«Εάν δεν επιστρέψουμε στην παράδοση των ελληνοχριστιανικών ηθών και ιδεωδών, τότε το οικοδόμημα απειλείται από κατάρρευση, που ήδη έχει αρχίσει προ αρκετών ετών. Η αντίσταση θα φέρει την ανάκαμψη». Στο τέλος, ο Μητροπολίτης περιήλθε τις αίθουσες των παιδιών, ακολουθώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και αγίασε τα παιδιά του δημοτικού».

Στο 2ο Γυμνάσιο και στο 2ο Λύκειο, στις αντιπροσωπείες των μαθητών και των εκπαιδευτικών, παρουσία της κ. Δημάρχου και του Διευθυντή Β/θμιας εκπαίδευσης, ο Μητροπολίτης υπενθύμισε στους μαθητές το ταξίδι της επιστροφής του Οδυσσέα στην Ιθάκη του και στα πολλαπλά εμπόδια τα οποία συνάντησε. Ένα εξ αυτών ήταν και οι Σειρήνες με την γλυκιά και μαγευτική φωνή τους, αλλά αντιστάθηκε με την βοήθεια των συντρόφων του και κατόρθωσε να φτάσει στην Ιθάκη του. Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε για το ταξίδι της ζωής των νέων μαθητών ότι τέτοιες Σειρήνες υπάρχουν πολλές στη ζωή τους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να την αποδομήσουν. Το στήριγμα των νέων, όπως και κάθε Έλληνα, είναι η ιστορία και η πίστη μας. Όταν αποδομηθούν όμως αυτές οι αξίες, μαζί με την παράδοσή μας, που είναι ελπίδα και δύναμη, θα αποδομηθεία και η αξία της πατρίδας μας και θα κινδυνεύσουμε να μείνουμε ανέστιοι και απάτριδες.

«Γι΄ αυτό λοιπόν καλά μου παιδιά να αγωνιστείτε, όπως όλοι μας, για να φτάσετε στην Ιθάκη σας», έκλεισε την προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων