24/08/2021 24/08/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος στην εορτή της Παναγίας Οδηγήτριας (απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου) λειτούργησε στον εορτάζοντα ιερό ναό στο Πεντάτι της μέσης Κέρκυρας. Στην ομιλία του τόνισε στους πιστούς ότι η Παναγία μας που εορτάζει όλη η χριστιανοσύνη και ιδιαίτερα οι ορθόδοξοι χριστιανοί, είναι η Νέα Εύα που με την...
24 Αυγούστου, 2021 - 9:18
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2021 - 9:47

Κερκύρας: “Η Παναγία έγινε κραταιά σκέπη της Ελλάδας”

Διαδώστε:
Κερκύρας: “Η Παναγία έγινε κραταιά σκέπη της Ελλάδας”

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος στην εορτή της Παναγίας Οδηγήτριας (απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου) λειτούργησε στον εορτάζοντα ιερό ναό στο Πεντάτι της μέσης Κέρκυρας.

Στην ομιλία του τόνισε στους πιστούς ότι η Παναγία μας που εορτάζει όλη η χριστιανοσύνη και ιδιαίτερα οι ορθόδοξοι χριστιανοί, είναι η Νέα Εύα που με την δική της ελεύθερη συγκατάβαση και συνεργασία έγινε η μητέρα του Υιού και Λόγου του θεού που δάνεισε την ανθρώπινη φύση και έγινε η αιτία της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους μας. Η πρώτη Εύα ήταν η αιτία της πτώσεως και της διακοπής της κοινωνίας μας με τον Θεόν που μας δημιούργησε κατ εικόνα Του και μας έδινε την δυνατότητα του αγιασμού μας δηλαδή να φθάσωμε στο καθ’ ομοίωση, τώρα πλέον η Παναγία μητέρα μας είναι η αιτία της θεώσεώς μας! Όμως για Μάς τους Έλληνες η Παναγία μας στάθηκε στο πλευρό μας έγινε η κραταιά σκέπη της Ελλάδος μας, έστω και αν οι Νεοέλληνες με τον ορθολογισμό που τους διακρίνει και το κοσμικό σκεπτικισμό δεν αποδέχονται την επέμβαση του θεού στην ζωή μας, γι αυτό εφθάσαμε σ αυτήν την κατάντια στην πατρίδα μας, που όταν απομακρυνόμαστε από τον Θεόν άρχοντες και ερχόμενοι τότε και ο Θεός σέβεται την ελευθερία της αποστασίας μας και αποστρέφει το πρόσωπό Του «του παιδός Του ότι θλίβεται».

Ο Μητροπολίτης προέτρεψε τους πιστούς στην ενότητα της πίστεως μέσα στην εκκλησία του Χριστού μας και την επιστροφή μας εν μετανοία ακολουθώντας τα χνάρια των πατέρων μας που μας παρέδωσαν μια ελεύθερη πατρίδα με την απλοϊκή πίστη τους, με τις παραδόσεις, με το ήθος και την αξιοπρέπεια όπως αρμόζει στον αληθινό Έλληνα! Ευχήθηκε στους κατοίκους του χωριού αλλά και τους επισκέπτες η Παναγία μας να τους χαρίζει την υγεία και κάθε ευημερία πνευματική και υλική για την νεολαία για τους οικογενειάρχες αλλά και για μεγαλυτέρους που έχουν ανάγκη δυνάμεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων