18/10/2020 18/10/2020 Ζητώντας τις προσευχές όλων για την καλή έκβαση της δίκης του αύριο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, αφού κήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στην Καστανιά Κέρκυρας, όπου λειτούργησε σήμερα, Κυριακή 18 Οκτωβρίου, ευχαρίστησε τους πιστούς για την αγάπη τους και τόνισε: «Κατηγορούμαστε για το έγκλημα ότι κοινωνήσαμε πιστούς, για...
18 Οκτωβρίου, 2020 - 17:35
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2020 - 18:12

Κερκύρας Νεκτάριος: «Δικαζόμαστε για την πίστη μας στον Χριστό – Ζητώ τις προσευχές σας»

Διαδώστε:
Κερκύρας Νεκτάριος: «Δικαζόμαστε για την πίστη μας στον Χριστό – Ζητώ τις προσευχές σας»

Ζητώντας τις προσευχές όλων για την καλή έκβαση της δίκης του αύριο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, αφού κήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στην Καστανιά Κέρκυρας, όπου λειτούργησε σήμερα, Κυριακή 18 Οκτωβρίου, ευχαρίστησε τους πιστούς για την αγάπη τους και τόνισε: «Κατηγορούμαστε για το έγκλημα ότι κοινωνήσαμε πιστούς, για το ότι λιτανεύσαμε τον Άγιό μας, για το ότι σεβαστήκαμε την φωνή της συνειδήσεώς μας και μολονότι δεν θέσαμε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, κάναμε το ύψιστο καθήκον μας έναντι του Θεού, της Εκκλησίας και του λαού μας. Πειθαρχούμε στα κελεύσματα του Θεού. Αισθανόμαστε θλίψη διότι υπάρχει ένα γενικότερο κλίμα φόβου, υποταγής, κατάργησης της ελευθερίας. Λέμε «πρώτα ο Θεός»! Σεβόμαστε και τηρούμε τους νόμους τους ανθρωπίνους όταν δεν έρχονται σε αντίθεση με τους νόμους της πίστης μας. Μένουμε διάκονοι του Ευαγγελίου και αυτό καλούμαστε να διδάξουμε. Χαιρόμαστε για τη στήριξη του λαού μας, για την αγάπη του, για το ότι είναι κοντά μας σ’ αυτήν την δοκιμασία. Άλλωστε αυτόν τον λαό διακονούμε, μαζί με τον Θεό. Και αυτήν την μαρτυρία θα συνεχίσουμε να δίνουμε».

«Δικαζόμαστε για την πίστη μας στον Χριστό. Στηριζόμαστε στην αγάπη του λαού μας! Ζητώ τις προσευχές σας είστε η παρηγοριά το καύχημά μας οι ανθρώπινοι νόμοι δεν συνάδουν με τους ανθρώπους του Θεού. Πειθαρχούμε στα κελεύσματα του Θεού και όχι στον φόβο, τον τρόμο, την υποταγή του ανθρώπου, την κατάργηση της ελευθερίας. Εμείς υπηρετούμε τον Θεό, Πρώτα ο θεός στην ζωή μας και σεβασμός στους νόμους».

Οι πιστοί ευχήθηκαν δύναμη στον Μητροπολίτη Κερκύρας για την δίκη που θα διεξαχθεί εις βάρος του την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, διότι κοινώνησε τρεις πιστούς την Κυριακή των Βαΐων, προέτρεψε τους πιστούς να κοινωνούν για να παίρνουν δύναμη και λιτάνευσε εντός του ναού του Αγίου Σπυρίδωνος το ιερό σκήνωμα του Αγίου κατά την παρελθούσα Κυριακή των Βαΐων, πράξεις για τις οποίες η ελληνική πολιτεία άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του. Κατηγορούμενοι για την συμμετοχή τους ως εκπροσώπων του Κερκυραϊκού λαού και ως υπευθύνων από την πλευρά του Δήμου για την διεξαγωγή της λιτανείας, όπως η μακραίωνη παράδοση του τόπου μας ορίζει είναι και η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας κ. Υδραίου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας κ. Δημήτριος Μεταλληνός, όπως και ο τελετάρχης του Δήμου κ. Φώτης Σκούρτης.

Μάλιστα, ο κ. Μεταλληνός συμμετείχε σήμερα στη θεία λειτουργία.

Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς, με την ευκαιρία της εορτής του ευαγγελιστού Λουκά, ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι όποιος ακούει τον πνευματικό λόγο της Εκκλησίας ακούει τον ίδιο τον Χριστό. Ο λόγος της πίστης είναι λόγος αληθείας. το μεγαλύτερο θαύμα για μας τους χριστιανούς είναι να γραφτεί το όνομά μας στο βιβλίο του ουρανού, να αποκτήσουμε οντολογική κοινωνία με τον Χριστό. Η χάρις του Θεού γεννά θαύματα μέσα στη ζωή της Εκκλησίας και ο Θεός δοξάζεται διά των έργων των ανθρώπων που πιστεύουν σ’ Αυτόν. Ο Χριστός έκανε την προσευχή Του όταν οι απόστολοι, μεταξύ των οποίων και ο απόστολος Λουκάς, τον ενημέρωσαν για τα θαύματα που έκαναν στο όνομά τους. Ο Χριστός δόξασε τον Πατέρα Του διότι αποκάλυψε τα μυστήριά Του στους ταπεινούς, όχι στους εξυπνάκηδες, του δήθεν μορφωμένους, τους τρανούς επιστήμονες, τους καυχώμενους για την σοφία τους, οι οποίοι όμως περιφρόνησαν και περιφρονούν τα του Θεού.

Τέλος, ο κ. Νεκτάριος παρουσίασε στους ενορίτες τον νέο ιερέα τους π. Σπυρίδωνα Τσιώλη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων