12/01/2024 12/01/2024 Για το ζήτημα του γάμου ομοφύλων μίλησε στην τηλεόραση του ACTION 24 TV, ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος, αναφερόμενος σε δικές του θέσεις ενώ τόνισε ότι αναμένει και την θέση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος λέγοντας ότι περιμένει την σύγκλησή της για να αποφασιστεί μια ομόφωνη θέση για το θέμα. ...
12 Ιανουαρίου, 2024 - 12:12
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2024 - 12:29

Κερκύρας Νεκτάριος: “Η Εκκλησία δεν ευλογεί νόμους που διαλύουν όχι μόνο την οικογένεια, αλλά την κοινωνική δομή” – Αναμένει να συγκληθεί η Ιεραρχία

Διαδώστε:
Κερκύρας Νεκτάριος: “Η Εκκλησία δεν ευλογεί νόμους που διαλύουν όχι μόνο την οικογένεια, αλλά την κοινωνική δομή” – Αναμένει να συγκληθεί η Ιεραρχία

Για το ζήτημα του γάμου ομοφύλων μίλησε στην τηλεόραση του ACTION 24 TV, ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος, αναφερόμενος σε δικές του θέσεις ενώ τόνισε ότι αναμένει και την θέση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος λέγοντας ότι περιμένει την σύγκλησή της για να αποφασιστεί μια ομόφωνη θέση για το θέμα. 

“Η Εκκλησία τους αποδέχεται. Κανέναν δεν αποδιώκει, αλλά το να ευλογήσει η Εκκλησία ή να συμφωνήσει με αυτούς τους νόμους περί της τεκνοθεσίας ή και όλα τα άλλα τα οποία διαλύουν όχι μόνο την οικογένεια, αλλά την κοινωνική δομή του τόπου μας και της πατρίδας μας, δεν συμφωνεί η Εκκλησία”, είπε, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος . Νεκτάριος.

“Δεν ζητούμε να νομοθετήσουμε εμείς. Ούτε παρεμβαίνουμε στο έργο της πολιτείας, της νομοθεσίας. Αλλά, όπως είχα ζητήσει και από τον Πρωθυπουργό παλαιότερα, τον σεβασμό της συναλληλίας. Δηλαδή, η Εκκλησία έχει αυτήν την γραμμή και δεν μπορώ εγώ στους ανθρώπους μου να αλλάξω και να πω: “Κοιτάξτε, υπάρχει η οικογένεια η κανονική, η φυσική, αλλά υπάρχει και η οικογένεια προέρχεται από εκτροπή”. Ό,τι και να πείτε για μένα προσωπικά και οι άνθρωποι οι οποίοι αγαπούν τον Θεό και βιώνουν την αλήθεια του Χριστού, αισθάνονται ότι αυτή η οικογένεια δεν είναι φυσιολογική, αλλά είναι εκτροπή”, είπε σε άλλο σημείο.

Ο Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος αναφέρθηκε επίσης και στο φαινόμενο της βίας στην κοινωνία συνοδεύοντας το ζήτημα με αύξηση της εγκληματικότητας. Καταλήγοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας είπε ότι αναμένει την θέση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς η θέση η δική του είναι μεμονωμένη και ο ίδιος θα ήθελε να συγκληθεί η Ιεραρχία για να ληφθεί μια ομόφωνη απόφαση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων