04/12/2020 04/12/2020 Στον ναό Αγίου Βασιλείου Κέρκυρας, στον οποίο τιμάται θαυματουργό εικόνισμα και ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας, λειτούργησε το πρωί της Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Η θεία λειτουργία τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της απόφασης της πολιτείας να παραμένουν για τον λαό του Θεού κλειστές οι...
04 Δεκεμβρίου, 2020 - 21:04

Κερκύρας Νεκτάριος: “Η ιστορία των διωγμών κατά της πίστεως επαναλαμβάνεται”

Διαδώστε:
Κερκύρας Νεκτάριος: “Η ιστορία των διωγμών κατά της πίστεως επαναλαμβάνεται”

Στον ναό Αγίου Βασιλείου Κέρκυρας, στον οποίο τιμάται θαυματουργό εικόνισμα και ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας, λειτούργησε το πρωί της Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Η θεία λειτουργία τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της απόφασης της πολιτείας να παραμένουν για τον λαό του Θεού κλειστές οι εκκλησίες. Η θεία λειτουργία μεταδόθηκε ραδιοφωνικά από τον σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως «ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 91,1»» και από το διαδίκτυο.

Μιλώντας προς τους ακροατές και θεατές ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η Αγία Βαρβάρα έλαβε από τον Χριστό ιδιαίτερο χάρισμα να διώχνει τις λοιμικές νόσους. Γι’ αυτό και ο λαός μας την τιμά, όπως και άλλους Αγίους στους οποίους βλέπει προστασία από δύσκολες περιστάσεις. Τέτοιος άγιος είναι και ο προστάτης της Κέρκυρας Άγιος Σπυρίδων.

Η Αγία έλαβε αυτή την χάρη από τον Χριστό ακριβώς διότι αγωνίστηκε στην ζωή της με την πίστη και την αγάπη της να δώσει μαρτυρία Θεού, σε μία εποχή στην οποία κυβερνούσαν ειδωλολάτρες, άθεοι και άπιστοι αυτοκράτορες, όπως ο Διοκλητιανός. Απηνείς διώκτες της πίστεως υπήρξαν αυτοί, επειδή τους ενοχλούσε ο Χριστός και η Εκκλησία. Όμως οι άγιοι είχαν πνεύμα ομολογίας και βαθιάς πίστης και προτίμησαν το μαρτύριο, παρά να υποκύψουν στα άθεα κελεύσματα και να παραιτηθούν από την δύναμη της πίστεως. Γι’ αυτό και παραμένουν προστάτες του λαού του Θεού, κάθε χριστιανού που νιώθει, ιδίως στους καιρούς μας, την ιστορία να επαναλαμβάνεται.

Σήμερα λειτουργούμε με αιμάσσουσα καρδία σε έναν άδειο ναό. Έξω από τον ναό περνούνε αστυνομικοί μην τυχόν και εμφανιστούν πιστοί να ανάψουν το κερί τους, να προσκυνήσουν, να κάνουν την προσευχή τους μετά την λειτουργία. Είναι οι εντολές της σύγχρονης εξουσίας, η οποία πιστεύει αποκλειστικά στον ορθολογισμό και την επιστήμη. Κι ενώ βλέπει ότι ο σύγχρονος αόρατος εχθρός παραμένει παντοδύναμος και ταλαιπωρεί τον κόσμο, δεν ταπεινώνονται οι σύγχρονοι εξουσιαστές, αλλά στρέφουν το μένος τους εναντίον της Εκκλησίας. Αντί να ζητήσουν την προσευχή του λαού, την συμπαράστασή του και με αυτόν τον τρόπο, θεώρησαν και θεωρούν σωστό να κλείνουν τους ναούς. Άνθρωποι άγευστοι της χάριτος του Θεού, χωρίς βιώματα πνευματικά, νομίζουν ότι θα ταπεινώσουν και θα εξουθενώσουν την Εκκλησία, θέτοντας το φρόνημα του πιστού λαού υπό διωγμόν.

Ο λαός μας όμως θα παραμείνει πιστός. Θα κρατήσει με υπομονή και προσευχή την εμπιστοσύνη στον Θεό και το θέλημά Του. Θα επικαλείται τους αγίους της πίστεώς μας και θα δει την λαίλαπα να περνά. Όπως πέρασαν όλοι οι διωγμοί στην Ιστορία, έτσι θα περάσει και ο σύγχρονος. Και η Αγία Βαρβάρα θα ενισχύσει όσους κρατούν τον στέφανο της αγάπης προς τον Θεό, τον οποίο ουδείς δεν θα μπορέσει να τους τον πάρει»!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων