03/04/2021 03/04/2021 Στην Λευκίμμη, στον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγητρίας, τέλεσε τους τρίτους Χαιρετισμούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος το απόγευμα της Παρασκευής 2 Απριλίου 2021. Ο κ. Νεκτάριος, προσφωνώντας τους πιστούς, τόνισε ότι η Παναγία έχει ως αποστολή της ύπαρξής της να αγαπά τόσο τον Υιό και Θεό της όσο και όλα...
03 Απριλίου, 2021 - 9:44
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2021 - 9:48

Κερκύρας Νεκτάριος: “Η Παναγία μας οδηγεί στην ταπείνωση”

Διαδώστε:
Κερκύρας Νεκτάριος: “Η Παναγία μας οδηγεί στην ταπείνωση”

Στην Λευκίμμη, στον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγητρίας, τέλεσε τους τρίτους Χαιρετισμούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος το απόγευμα της Παρασκευής 2 Απριλίου 2021. Ο κ. Νεκτάριος, προσφωνώντας τους πιστούς, τόνισε ότι η Παναγία έχει ως αποστολή της ύπαρξής της να αγαπά τόσο τον Υιό και Θεό της όσο και όλα της τα παιδιά, δηλαδή τον καθέναν από μας.

Ο Χριστός ανέλαβε με το λυτρωτικό του έργο να δώσει την δυνατότητα σε μας τους ανθρώπους να συναναστηθούμε. Μας έδωσε την δυνατότητα να υπερβούμε την κακία και τον εγωισμό μας, τις ανθρώπινες μικρότητες και αυτός ο αγώνας βιώνεται μέσα στην Εκκλησία. Τελικός σκοπός μας να αγαπήσουμε τον Θεό και η Παναγία βοηθά σ’ αυτήν την προσπάθεια, αρκεί να της το ζητήσουμε.

Με αφορμή τον στίχο του υμνογράφου «Χαίρε των Αθηναίων τας πλοκάς διασπώσα και Χαίρε φιλοσόφους ασόφους δεικνύουσα», τόνισε ότι ο άνθρωπος πάντοτε επαιρόταν για την σοφία του. Οι αρχαίοι Αθηναίοι αποθέωναν τα φιλοσοφικά συστήματα. Όμως και οι ίδιοι είχαν αναζήτηση και ο απόστολος Παύλος, όταν επισκέφθηκε την Αθήνα, διαπίστωσε ότι έψαχναν τον άγνωστο Θεό. Όμως η έπαρση εκ της φιλοσοφικής παιδείας δεν τους επέτρεψε να ακολουθήσουν την πίστη. Όμως η Παναγία έδειξε και δείχνει ότι ο Χριστός είναι ο μόνος αληθινός Θεός και το μυστήριο της ενανθρωπήσεως είναι η απάντηση σε όλες τις αγωνίες του ανθρώπου.

Αντίστοιχη έπαρση έχουμε και στην εποχή μας. Οι φιλόσοφοι, οι τεχνολόγοι, οι επιστήμονες αμφισβητούν τον Χριστό και την πίστη. Διαπιστώσαμε όμως και διαπιστώνουμε την αδυναμία όλων αυτών να δώσουν λύσεις στην κρίση που ζούμε, διότι τα ανθρώπινα δεν φτάνουν. Γι’ αυτό ας παρακαλούμε την Παναγία να μας συνδράμει στις δυσκολίες των καιρών μας, να μας δίνει ταπείνωση, να μας ενισχύει ώστε να αντέχουμε και να εμπιστευόμαστε τον Χριστό μας.

Ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς που συμμετείχαν στην ακολουθία να στρέφουν το βλέμμα τους στην Παναγία την Οδηγήτρια και να ενισχύονται στην ζωή τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων