14/02/2021 14/02/2021 Στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Μιλώντας προς τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος αφορμήθηκε από το Ευαγγέλιο της Χαναναίας, το οποίο διαβάστηκε στην Θεία Λειτουργία, και τόνισε ότι ο Χριστός δεν υποχρεώνει τους ανθρώπους να τον ακολουθήσουν...
14 Φεβρουαρίου, 2021 - 17:41
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2021 - 17:34

Κερκύρας Νεκτάριος: «Να αναγνωρίζουμε τον Θεό στη ζωή μας»

Διαδώστε:
Κερκύρας Νεκτάριος: «Να αναγνωρίζουμε τον Θεό στη ζωή μας»

Στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Μιλώντας προς τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος αφορμήθηκε από το Ευαγγέλιο της Χαναναίας, το οποίο διαβάστηκε στην Θεία Λειτουργία, και τόνισε ότι ο Χριστός δεν υποχρεώνει τους ανθρώπους να τον ακολουθήσουν παραβιάζοντας την ελευθερία τους, αλλά τους καλεί, χωρίς να τους δεσμεύει.

«Ο Κύριος όμως ελκύεται από την ταπείνωση. Οι Πατέρες της Εκκλησίας αναφέρουν ότι ο Θεός χαίρεται όταν οι άνθρωποι τον νικούνε στην πάλη μαζί του με την ταπείνωση. Έτσι τους αγκαλιάζει και τους θεραπεύει.

Ο Χριστός ζητά από εμάς να τον αναγνωρίζουμε με το μέτρο της πίστεως και της αφιερώσεως. Όσο τον πλησιάζουμε, εμφανίζεται το μεγαλείο του και η ευσπλαχνία του. Όσο απομακρυνόμαστε από αυτόν, βλέπουμε κοντόφθαλμα και ελπίζουμε μόνο στα έργα μας, τότε χάνουμε τον πλούτο των πνευματικών αγαθών που προέρχονται από την αποδοχή του Θεού.

Ο σύγχρονος άνθρωπος αναζητά άλλοτε τον Θεό και άλλοτε το κοσμικό φρόνημα. Κτίζει μέσα του τον κόσμο της φθοράς, της αμαρτίας, της πτώσης. Όμως τότε απογοητεύεται και διαπιστώνει ότι η ζωή του δεν έχει νόημα.

Ας ανακαλύψουμε τον Χριστό, ο οποίος είναι εγγύς. Παραμένει εντός ημών η βασιλεία των ουρανών. Ας γκρεμίζουμε τον κόσμο της φθοράς, της αμαρτίας, της πτώσης και ο Κύριος θα μας ενισχύει», είπε καταλήγοντας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων