17/03/2021 17/03/2021 Το πρωί της Τετάρτης 17 Μαρτίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε την πρώτη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων της Σαρακοστής στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος. Στο κήρυγμά του ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι η περίοδος την οποία διερχόμεθα είναι χρόνος επιστροφής εις εαυτόν, χρόνος πνευματικής άσκησης, καθώς...
17 Μαρτίου, 2021 - 14:47
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2021 - 15:07

Να ξεφύγουμε από την προσκόλληση στο εγώ μας

Διαδώστε:
Να ξεφύγουμε από την προσκόλληση στο εγώ μας

Το πρωί της Τετάρτης 17 Μαρτίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε την πρώτη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων της Σαρακοστής στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος.

Στο κήρυγμά του ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι η περίοδος την οποία διερχόμεθα είναι χρόνος επιστροφής εις εαυτόν, χρόνος πνευματικής άσκησης, καθώς στο πνευματικό στάδιο το οποίο βρισκόμαστε καλούμαστε να παλέψουμε εναντίον του παλαιού εαυτού μας, εναντίον των παθών μας, καλούμαστε να ξεριζώσουμε τα πάθη για να μην συναυξάνουν και να μην συναποθάνουν μαζί μας. Αυτός είναι ο σκοπός και ο αγώνας της αγίας και μεγάλης Τεσσαρακοστής. Να παρατηρήσουμε τον εαυτό μας, τα ελαττώματά μας, τις πτώσεις μας, τις αμαρτίες μας και να αγωνιστούμε ώστε να καθαρίσουμε τον εαυτό μας. Να ξεφύγουμε από την προσκόλληση στο εγώ μας, ζητώντας το θέλημα του Θεού να εξυπηρετήσει τα πάθη μας. Να παραθέσουμε τον εαυτό μας στα χέρια του Θεού και να Τον αφήσουμε να μας οδηγήσει στην λύτρωση και στην σωτηρία. « Επίρριψον επί Κύριον την μέριμναν σου και αυτός σε διαθρέψει» λέει ο ψαλμωδός. «Εάν μη Κύριος φυλάξει πόλιν, εις μάτην». Οι άνθρωποι σήμερα επενδύουμε στην ματαιότητα της ψεύτικης παντοδυναμίας μας και όχι στην πίστη. Γι’ αυτό είναι καιρός να ανανήψουμε.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού προκατόχου του Μητροπολίτου Κερκύρας και Παξών κυρού Τιμοθέου, με την συμπλήρωση 19 ετών από την κοίμησή του.

Στην συνέχεια, μετέβη στο Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων « Η Πλατυτέρα», στον ναό του οποίου βρίσκεται ο τάφος του μακαριστού Μητροπολίτου, και τέλεσε και εκεί τρισάγιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων