19/06/2022 19/06/2022 “Οι άγιοι είναι οι καρποί της χάριτος του Αγίου Πνεύματος”, είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος στον θείο λόγο του μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Πάντων παλαιάς πόλεως Κερκύρας. Ο Σεβασμιώτατος κ. Νεκτάριος υπογράμμισε, σήμερα Κυριακή των Αγίων Πάντων, ότι “ο Χριστός...
19 Ιουνίου, 2022 - 18:53
Τελευταία ενημέρωση: 19/06/2022 - 18:55

Κερκύρας Νεκτάριος: Να συσπειρωθούμε στη ζωή της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Κερκύρας Νεκτάριος: Να συσπειρωθούμε στη ζωή της Εκκλησίας

“Οι άγιοι είναι οι καρποί της χάριτος του Αγίου Πνεύματος”, είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος στον θείο λόγο του μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Πάντων παλαιάς πόλεως Κερκύρας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Νεκτάριος υπογράμμισε, σήμερα Κυριακή των Αγίων Πάντων, ότι “ο Χριστός απέστειλε την Κυριακή της Πεντηκοστής το Άγιο Πνεύμα στον κόσμο, ως εκπλήρωση της επαγγελίας, της υπόσχεσης στους ανθρώπους ότι δεν θα μας αφήσει χωρίς την παρουσία του Θεού, και αυτό συμβαίνει στην Εκκλησία, η οποία είναι η κιβωτός της αγιότητας”.

“Την Κυριακή των Αγίων Πάντων τιμούμε την μνήμη όλων των αγίων, τόσο της Καινής Διαθήκης, των επώνυμων και ανώνυμων δηλαδή που έδωσαν την ζωή τους, την συνείδησή τους, τον εαυτό τους ολόκληρο στην πίστη στον αληθινό Θεό μετά τον ερχομό του Χριστού και μέχρι σήμερα, όσο και των δικαίων της Παλαιάς Διαθήκης, οι οποίοι άκουσαν το κάλεσμα του Θεού και προετοίμασαν τον κόσμο για να έρθει «τηλικούτον νέφος μαρτύρων», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο απόστολος Παύλος στο αποστολικό ανάγνωσμα της εορτής.

Και οι δίκαιοι της Παλαιάς Διαθήκης, όπως και οι άγιοι κάθε εποχής, δοκιμάστηκαν από το κοσμικό φρόνημα και την δύναμη της εξουσίας της εποχής στην οποία έζησαν. Πέρασαν μαρτύρια, έκαναν θαύματα στο όνομα του Θεού, είχαν όμως την προσδοκία του ερχομού του Χριστού και της φανέρωσης της Εκκλησίας και γι’ αυτό τους τιμούμε, μαζί με τους αγίους της Καινής Διαθήκης κατ’ αυτή την ημέρα, ως τα δικά μας παραδείγματα αιωνιότητας”, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος.

Ακόμη, ο Μητροπολίτης Κερκύρας υπενθύμισε στους πιστούς τον λόγο του Κυρίου ότι “όπως ο Πατέρας Του εργάζεται, έτσι και ο Ίδιος εργάζεται το έργο της σωτηρίας των ανθρώπων. Αυτό καλούμαστε κι εμείς να κάνουμε στην Εκκλησία, διά της χάριτος του Αγίου Πνεύματος. Να εργαστούμε την σωτηρία μας κατά Χριστόν.

Να απορρίψουμε το δαιμονικό πνεύμα της αυτοθέωσης και της έπαρσης. Τον εγωκεντρισμό που θέλει να μας καταστήσει αυτάρκεις, μακριά από τον Θεό. Το ίδιον θέλημα που μας παρασύρει στην οδό της φιληδονίας και της αμαρτίας. Οι άγιοι Πάντες εργάστηκαν και εργάζονται την οδό της αγάπης, της μετάνοιας, της ταπείνωσης, της υπακοής στον Θεό και το θέλημά Του και γι’ αυτό «ζώσι εις τον αιώνα»”.

Επιπλέον, ο Σεβασμιώτατος κ. Νεκτάριος έκλεισε τις σκέψεις του θυμίζοντας στους πιστούς έναν λόγο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και πνευματικού του πατρός, ο οποίος προφητικά διέβλεψε ότι θα έρθει καιρός στον οποίο θα υπάρξουν αυτοί που θα ακούνε το όνομα του Θεού και θα κλείνουν τα αυτιά τους και θα επιτίθενται στην Εκκλησία θέλοντας να την ξεριζώσουν από τις καρδιές των ανθρώπων.

«Εμείς όμως σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, χρειάζεται να συσπειρωθούμε στην ζωή της Εκκλησίας, να μη φοβηθούμε την σύγχυση των καιρών, να πορευόμεθα με την αλήθεια της πίστεως και να καταθέτουμε προς όλους την μαρτυρία της αγιότητας», είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κερκύρας, ευχαριστώντας τους πιστούς που με αγάπη ζούνε την ενοριακή ζωή και σ’ αυτήν την ενορία της Μητροπόλεως.

Στην θεία λειτουργία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής κ. Δημήτρης Μπιάγκης, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας κ. Δημήτριος Μεταλληνός και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας κ. Γιάννης Κοντός.

Την σύναξη Πάντων των Αγίων γιόρτασαν και άλλοι ναοί στο νησί που τιμώνται επ’ ονόματί τους, όπως στα Γουβιά, όπου και λειτούργησε ο Μητροπολίτης Ναζαρέτ Κυριακός, καταγόμενος εκ των Χλωμοτιανών Κερκύρας, στο Νησάκι, στην Στρογγυλή και αλλού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων