31/01/2024 31/01/2024 Στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, συνδιοργάνωσαν τιμητική εκδήλωση για τους εκπαιδευτικούς του τόπου με την ευκαιρία της μνήμης των Τριών Ιεραρχών. “Η συμπόρευση και συνεργασία Εκκλησίας και Εκπαιδευτικής Κοινότητας γίνεται βάση για να διατηρηθούν οι αρχές που χρειάζεται η νεολαία μας”, είπε μεταξύ άλλων...
31 Ιανουαρίου, 2024 - 17:40
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2024 - 17:22

Κερκύρας Νεκτάριος: Συμπόρευση Εκκλησίας και Εκπαιδευτικής Κοινότητας για τη διατήρηση των αρχών που χρειάζεται η νεολαία

Διαδώστε:
Κερκύρας Νεκτάριος: Συμπόρευση Εκκλησίας και Εκπαιδευτικής Κοινότητας για τη διατήρηση των αρχών που χρειάζεται η νεολαία

Στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, συνδιοργάνωσαν τιμητική εκδήλωση για τους εκπαιδευτικούς του τόπου με την ευκαιρία της μνήμης των Τριών Ιεραρχών. “Η συμπόρευση και συνεργασία Εκκλησίας και Εκπαιδευτικής Κοινότητας γίνεται βάση για να διατηρηθούν οι αρχές που χρειάζεται η νεολαία μας”, είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος στην ομιλία του.

Η εκδήλωση έγινε το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιανουαρίου 2024. Κατ’ αυτήν μαθητές από τέσσερα σχολεία της Κέρκυρας, το 7ο Γυμνάσιο και το Γυμνάσιο Λιαπάδων, το 14ο Δημοτικό και το Δημοτικό Κάτω Γαρούνα, παρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα στηριγμένο στη διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών πάνω στα θέματα της παιδείας, της φιλίας, του πολέμου και της ειρήνης, καθώς και της αγάπης, ενώ η μαντολινάτα του Μουσικού Σχολείου παρουσίασε πέντε μουσικά θέματα.

Η παρουσία των μαθητών ενθουσίασε όλους, ενώ στο πέρας της εκδήλωσης τιμήθηκαν αφυπηρετήσαντες το 2023 εκπαιδευτικοί τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ενθουσιασμένος από την εξαιρετική εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος κ. Νεκτάριος εξέφρασε την χαρά του που τιμήθηκαν με μοναδικό τρόπο οι Τρεις Ιεράρχες, ότι η συμπόρευση και συνεργασία Εκκλησίας και Εκπαιδευτικής Κοινότητας γίνεται βάση για να διατηρηθούν οι αρχές που χρειάζεται η νεολαία μας και ότι σε καιρούς που υπάρχει πολύ ψεύδος οι δύο χώροι παλεύουν για την αλήθεια.

Αυτή η αλήθεια αποτυπώνεται εξαιρετικά στη διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών, οι οποίοι μιλούν εύγλωττα για τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου. Συνεχάρη τόσο τους εκπαιδευτικούς, όσο και τους μαθητές και τις μαθήτριες που έδειξαν ότι στην καρδιά τους υπάρχει αγάπη και γεννιέται έτσι η ελπίδα ότι η παράδοσή μας θα εξακολουθήσει να εμπνέει.

Προσφωνήσεις απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος των εν Κερκύρα Ρωμαιοκαθολικών κ. Γεώργιος, ο Αντιπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Στάθης Μακρής και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Πέτρος Αγγελόπουλος.

Παραβρέθηκαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού κ. Θεόδωρος Κοντζιάλης και εκπρόσωπος του Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας.

 

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων