08/10/2023 08/10/2023 Στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίων Τριών Μαρτύρων Ανεμόμυλου Κέρκυρας λειτούργησε και μίλησε χθες ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος επί τη εορτή των Αγίων Σεργίου, Βάκχου και Ιουστίνης. “Η σημερινή εποχή που ζούμε είναι εποχή η οποία διώκει την πίστη του Χριστού όχι με τα φονικά όπλα, αλλά με την καταπίεση των...
08 Οκτωβρίου, 2023 - 10:35
Τελευταία ενημέρωση: 08/10/2023 - 10:40

Κερκύρας Νεκτάριος: Το κύμα τα αθεΐας από τη Δύση επιμένει την επιβολή του στην Ορθόδοξη Ελλάδα

Διαδώστε:
Κερκύρας Νεκτάριος: Το κύμα τα αθεΐας από τη Δύση επιμένει την επιβολή του στην Ορθόδοξη Ελλάδα

Στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίων Τριών Μαρτύρων Ανεμόμυλου Κέρκυρας λειτούργησε και μίλησε χθες ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος επί τη εορτή των Αγίων Σεργίου, Βάκχου και Ιουστίνης.

“Η σημερινή εποχή που ζούμε είναι εποχή η οποία διώκει την πίστη του Χριστού όχι με τα φονικά όπλα, αλλά με την καταπίεση των ιδεολογικών άθεων ρευμάτων και τη συκοφαντία, τα οποία καλύπτονται μέσα σε μία μάσκα ελευθερίας και επιπλέον με νόμους, που η κάθε εξουσία επιχειρεί να στερήσει την ελευθερία της λατρείας του αληθινού Θεού”, είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Σημειώνεται ότι ο Ιερός ναός ήταν κατάμεστος παρά το εργάσιμο της ημέρας και ιδιαίτερα από νέους ανθρώπους και οικογενειάρχες. Ο Σεβασμιώτατος συλλειτούργησε με τον ιεροκύρηκα π. Χριστόδουλο Τριαντάφυλλο τους εφημερίους του Ιερού ναού, τους διακόνους του και αρκετούς ιερείς της πόλεως της Κέρκυρας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο συναξάρι των αγίων Σεργίου και Βάκχου δι ολίγων, οι οποίοι παρά τις προσφορές και τις υποσχέσεις του αυτοκράτορος και του έπαρχου της ανατολής, παρέμειναν άκαμπτοι μπροστά στη πίστη του Χριστού και μαρτύρησαν.

Ο Σεβασμιώτατος έλαβε αφορμή από την αποστολική περικοπή που ο απόστολος Παύλος ομιλεί στους Ρωμαίους, ότι είμαστε όλοι οι χριστιανοί κλητοί από τον Θεό και ο πρώτος κλητός μεταξύ των αδελφών του, ο Υιός και Λόγος Του, ο οποίος πρώτος ανήλθε στο ικρίωμα του Σταυρού και συνεχίζει ο απόστολος, ότι μπροστά σε αυτή τη μεγάλη πρόσκληση την οποία έκανε ο Θεός στους χριστιανούς, καμία αντίθετη δύναμη δεν μπορεί να μας χωρίσει από την αγάπη του Θεού. Ούτε θλίψη του παρόντος κόσμου ούτε στεναχώρια, ούτε διωγμός, ούτε μάστιγα, ούτε λιμός και λοιμός, δια των οποίων ο πειρασμός επιδιώκει τον αποχωρισμό των κλητών του Θεού από την αγάπη Του.

Τούτο το βλέπουμε στην αντοχή και στην καρτερία την οποία επέδειξαν όλοι οι μάρτυρες της πίστεως μας. Η ζωή του χριστιανού είναι υψηλοτέρα και τιμιωτέρα από κάθε άποψη, αλλά είναι και η δυσκολότερη πορεία των χριστιανών στον παρόντα πρόσκαιρο κόσμο. Άλλωστε ο Κύριος μας, μας ομίλησε για τον πλατύ και άνετο δρόμο ο οποίος οδηγεί στην απώλεια και για την τεθλιμμένη και στενή οδό, η οποία οδηγεί στην πνευματική ελευθερία και την ένωση μας με τον Χριστό. Ο κάθε χριστιανός γνωρίζει από τον λόγο του Κυρίου μας ότι η ζωή του μέσα στην εκκλησία του Κυρίου μας είναι διωκόμενη. Όλες οι εποχές έχουν διακυμάνσεις διωγμού. Η σημερινή εποχή που ζούμε είναι εποχή η οποία διώκει την πίστη του Χριστού όχι με τα φονικά όπλα, αλλά με την καταπίεση των ιδεολογικών άθεων ρευμάτων και τη συκοφαντία, τα οποία καλύπτονται μέσα σε μία μάσκα ελευθερίας και επιπλέον με νόμους, που η κάθε εξουσία επιχειρεί να στερήσει την ελευθερία της λατρείας του αληθινού Θεού.

Ο άνεμος των αθεϊστικών ιδεολογιών από τον περασμένο αιώνα που έπνευσε από την δύση, δεν αρκέστηκε, αλλά εσχάτως επιβάλλει και πρόσωπα τα οποία υλοποιούν τις αθεϊστικές αντιλήψεις και την επιβολή δια νόμων της στέρησης της ελευθερίας στην πίστη του Χριστού μας, αλλά και της εν γένει ζωής μας. Τα πρότυπα τα οποία επιβάλλονται από τη Δύση έπειτα από την πολεμική που δέχθηκε η οικογένεια, η πατρίδα και η παιδεία, έρχονται να δημιουργήσουν νέα μοντέλα οικογένειας, χωρίς Χριστό χωρίς πίστη χωρίς ελπίδα. Οραματίζονται μια πατρίδα η οποία δεν θα έχει σύνορα και δεν θα έχει ταυτότητα. Γι αυτό λοιπόν με το όποιο κόστος της ζωής μας, πρέπει να κρατήσουμε αντιστεκόμενοι σε αυτά τα οποία θέλουν να επιβάλλουν στη κλήση του Θεού της πίστεως μας και στην αγάπη της πατρίδας μας.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε το πολυπληθές εκκλησίασμα το οποίο με την παρουσία του αντιστέκεται και ενθαρρύνει στις δύσκολες εποχές που ζούμε.

 

       

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων